Haberler

Sekmen: "Kamuda İşbirliği En Üst Seviyede"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte kamu kurumları arasında var olan işbirliğinin önemine dikkati çekerek, "Kamuda işbirliği en üst seviyede" dedi.

Başkan Sekmen'in protokol mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdiği iftar programına Vali Seyfettin Azizoğlu'nun yanı sıra tayinleri çıkan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir de katıldı. Sekmen, burada yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Her milletin hem milli hem de dini gün ve geceleri vardır. Biz Türk Milleti olarak gerek milli günlerimize gerekse de manevi gün ve gecelerimize büyük bir önem arz ediyoruz. Bu günler bizi millet yapan çok kıymetli değer yargıları. Bunları yaşar ve yaşatırsak milletimizin bekası çok uzun ömürlü olur. Ama bunlardan koptuğumuz zaman bu milleti bir arada tutan değerleri yok etmiş oluruz. Erzurum'umuz kadim bir şehir. Çok önemli gelenek ve görenekleri var, değer yargıları var. Erzurum'umuzdaki kurumlar arası birlik ve beraberlik gayet güzel. Bunu daha pekiştirmemiz daha iyi bir konuma taşımamız gerekiyor. İnanıyorum ki bunu da el birliği ve gönül birliği ile Sayın Valimizin önderliğinde devam ettireceğiz.""Şehrimizin ekonomik sıkıntıları var. Eğer biraz gayret edersek bu sıkıntıları da aşabiliriz" diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Şehrimizin birçok imkanı var. Gerek kış turizmi, gerek yayla turizmi, termaller, organik tarım, havyan yetiştiriciliği… Şehrimiz, üniversite olarak eğitimde önemli bir yerde, sağlıkta da önemli bir aşamadayız. Ama bunları mutlaka ticaret ve sanayiyle pekiştirmemiz lazım. Ticaret ve sanayinin olmadığı yerde, üretimin olmadığı yerde mutlaka sıkıntı vardır, sosyal barışı zedeleyen unsurlar vardır. Şehrimizde önemli sorunlardan bir tanesi göçtür. Göçü durdurabilmemiz için buranın ticaret ve sanayi merkezi olması ve işsizliğe çözüm bulmamız lazım. Bunu da el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum. İnsanoğlunun azmedip de başaramadığı mesele yoktur. Yeter ki azim olsun, gayret olsun, sebat olsun. Bunu da bu dönem hep beraber aşacağız ve güzel bir konum yakalayacağız."

"ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ"

Şehitlerin hakkını ödemenin ancak herkesin bulunduğu makam ve mevkide görevini layık-i veçhile yapmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Şuanda ülkemizin bir bölgesinde gerek asker Mehmetçiklerimiz gerekse de polis Mehmetçiklerimiz düşmanın, terör örgütlerinin kurşunlarıyla karşı karşıya nöbet tutuyor. Her an, canını bu ülke için feda etmeye hazır. Onlar bu fedakarlığı yaparken biz eğer ülkemiz için elimizde gelenin en iyisini yapmazsak vazifemizi yerine getirmiş sayılmayız. Bunun vebalini bu ülkeye ve bu millete ödeyemeyiz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Annelerinin, babalarının, eşlerinin, çocuklarının ve milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Onların hakkını ödemek ancak bulunduğumuz makam ve mevkilerde görevimizi layık-i veçhile yapmakla olur. Her şey Ankara'dan beklenmez. Bizler, Erzurum'da devlet adına icra-i faaliyette bulunan kişileriz. Vazifemizi iyi yaparsak Allah'ın izniyle bu sorunları bir bir çözeriz."

"ERZURUM BÜROKRAT YETİŞTİREN BİR VİLAYETTİR"

Başkan Sekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıymetli valimize, ilimizdeki görevinde başarılar diliyorum. Her yerde bir yönetici olur, diğer kurum yöneticileri onun etrafında birleşir. Valimizin etrafında hep beraber birleşeceğiz ve arzu ettiğimiz neticeyi inşallah hep birlikte alacağız. Bu arada iki yılı aşkın bir süredir beraber çalıştığımız çok kıymetli Başsavcımız aramızdan ayrılıyor. Genç bir Başsavcımız, gayet başarılı, iyi bir devlet adamı. Terörle mücadele verdi, iyi bir örnek sergiledi. Erzurumlu ve bizler unutmayacağız. Yolu, bahtı açık olsun, hayırlı yolculuklar diliyorum. Yine burada tanıdığım 1. İdare Mahkemesi Başkanımız kıymetli kardeşimizin de tayini çıktı. O da aramızdan ayrılıyor. O da adli ve idari konulara çok hakim. Bulunduğu konumda iyi bir devlet adamı olarak milletimize hizmet edecektir. Yolu, bahtı açık olsun. Burada görev yapan arkadaşlarımızı çok güzel makam ve mevkilerde görmek istiyoruz. Erzurum'un böyle bir özelliği var. Burada görev yapanlar çok iyi makam ve mevkilere geliyor. Katılımızdan dolayı, başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm protokole teşekkürlerimi sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin."

ÇİÇEKLİ: "SÜREKLİ UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK"

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli de, son kararnameyle Ordu iline atandığını hatırlattı. Çiçekli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık iki buçuk yıldır Erzurum'da elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştık. İki buçuk yıldır bütün kurumlarla uyum ve eşgüdüm içerisinde çalışmaya gayret gösterdik. Demokratik hukuk devletinde her zaman söylediğim gibi yasama organı, yürütme organı ve yargı organı bu millete hizmet etmek için oluşturulan organlardır. Bunlar devletin farklı farklı organları değil. Bunların birbirleriyle kavga etmesi bu millete hiçbir fayda getirmez. Yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileri olarak bizler uyum ve eşgüdüm içerisinde çalıştık. Gayemiz bu millete hizmet etmektir. Bu organlar bu millete hizmet etmek için oluşturulan organlardır. Bu anlamda elimizden gelen gayreti gösterdik, elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Erzurum bu anlamda şanslı illerden biri, ben kendimi şanslı olarak kabul ediyorum. Zira mekanları mekan yapan üzerindeki insanlardır. Büyüklerimiz, 'Şerefü'l-mekan bi'l-mekin' buyurmuş. Yani mekanı şereflendiren buradaki insanlardır. Gerçekten her gittiğimiz kurumda bizlere destek olmaya çalıştınız. Mutlu ve huzurlu günlerimiz geçti. Allah sizlerden razı olsun. Ben bütün haklarımı helal ediyorum, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi temenni ediyorum. Allah şahittir ki, niyetimiz, mücadelemiz bu kubbede hoş bir seda bırakabilmekti."

"ERZURUM TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİDİR"

2014 yılında Çorum'da hakimken, Erzurum'a Mahkeme Başkanı olarak atanan, Erzurum'da iki yıl görev yaptıktan sonra şimdi tekrar Çorum'a Mahkeme Başkanı olarak atanan Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir de şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir iftar programı düzenlediği için teşekkür ediyoruz. Adalet hizmetini sunmak kadar zor bir şey yoktur. Meslek hayatım boyunca adaletten, doğruluktan, dürüstlükten, adil yargılama ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermemeye, hiçbir kurumun, hiçbir kişinin adamı olmamaya veya böyle bir imada dahi bulunmamaya gayret gösterdim. Adaletin tecelli etmesi için hiçbir gücün karşısında ne eğildim ne de büküldüm yeri geldiğinde kırılmayı tercih ettim. Hiçbir zaman umutsuz olmadım. Her sabah dünya yeniden kurulur her sabah güneş yeniden doğar ve her sabah evden çıkarken Cenab-ı Allah sizinle ilgili yeni kapılar açmıştır umuduyla hayatımı idame ettirdim. Erzurum çok güzel bir şehir, ismi kendisinden büyük bir şehirdir, Türkiye'nin gözbebeği bir şehir. 5-6 ilde çalıştım ama hiçbirinde Erzurum'da çalıştığım kadar lezzet almadım. Erzurum bizde güzel bir iz bıraktı. O anlamda, 'İyi ki Erzurum'a gelmişim ve burada görev yapmışım' diyorum."

VALİ AZİZOĞLU'NDAN BAŞKAN SEKMEN'E TEŞEKKÜR

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, konuşmasında Başkan Sekmen'e teşekkür etti. Vali Azizoğlu, şöyle devam etti: "Veda etmek benim açımdan çok zor. Veda etmek beni gerçekten duygulandırır. Bir haftadır Erzurum'da en yakından tanıdığım iki insan ayrılıyor. Başsavcımızı ve İdare Mahkemesi Başkanızı geç tanıdım, erken kaybediyorum. İnşallah Türkiye'mizin başka illerinde yine beraber çalışırız hep beraber başarılı çalışmalara imza atarız. Kamu görevlisinin kaderi budur. Çalışırlar, zamanı gelir başka bir memlekette, oranın güzel insanlarına, vatansever insanlarına hizmet etmek için yola revan olurlar. Bugün de buradaki görevlerini tamamladılar, memleketimizin başka yerlerinde, başka görevlerde hizmet edecekler, adalet dağıtmaya devam edecekler. Bu duygularla bu güzel akşamda hep beraber olmanın güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyorum. Erzurum'un kahraman, vatanperver, hizmetperver insanlarıyla çalışmak, onlarla bir araya gelmiş olmak benim için ayrı bir onur ve gurur vesilesidir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bizi tekrar bir araya getirdiler, sağ olsunlar" "Erzurum'u güzel günler bekliyor, Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Hepiniz ümit var olunuz" diyen Vali Azizoğlu, sıkıntılı, karanlık günlerin yavaş yavaş geride kaldığını belirterek, şöyle dedi: "Bu sıkıntılı günlerin er geç bir sabahı olacak. Hepimizin üzerine güneş yeniden doğacak. Bu bölge, mazlum milletler için tarihin her döneminde göstermiş olduğu ağabeyliğini, bölgesinde ve coğrafyasında barışın ve huzurun teminatı olduğunu tekrar gösterecek. O kötü günler yavaş yavaş geride kalıyor. Ülkemizdeki olumsuz ortam gittikçe azaldı. Bu senenin sonunda göreceksiniz ki bu da bitmiş olacak. Kardeşliğimize çomak sokmak isteyenler, kardeşliğimizi yok etmek isteyenler kendi kazdıkları kuyuda Allah'ın izniyle boğulacaklar. Bu millet yine ayağa kalkacak. Bu millet yine tarihin kendisinden beklediği görevi icra edecek. Bu vazifeleri yapan kuvvetli, kudretli bir milletin evladı olmaktan da gurur duyuyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nın size, ailenize, Erzurum'umuza, bütün İslam Alemi'ne hayır ve barış getirmesini temenni ediyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Çiçekli Erzurum Yerel Haberler

title