Haberler

Sekmen, İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Büyükşehir'i Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve parti mensuplarının katıldığı toplantıda kentle ilgili değerlendirmeler ve siyaset konuşuldu. AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt, toplantıda yaptı konuşmada, "Bizim belediyelerimiz hamdolsun hiçbir zaman yüzümüzü kızartacak bir iş yapmadılar. Çalışmalarında hiçbir şaibeye meydan vermediler. Kış aylarında hazırladıkları projeleri, geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi, bahar aylarında hızla yapmaya çalışacaklar" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, "AK Parti olarak el ve gönül birliği içerisinde diğer partilerin gıpta edeceği bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi yürütüyoruz. Emeği geçen herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi. Başkan Sekmen, Büyükşehir'in il genelinde yaptığı hizmetleri şöyle anlattı: "Gölbaşı, Karskapı ve Hasan-i Basri'de konutlarımızın inşası başladı. Şuanda Gölbaşında inşaat devam ediyor. Temel atma merasimi yapmamıştık, orada 280 konutun temel atma merasimini yapacağız. Karskapı'daki İtfaiye Evleri'nin yerinde şuanda hafriyat alınıyor. Burada 144 konut, Hasan-i Basri'de de 420 konutun inşallah temel atma merasimini yapacağız. Bunlar bizim belediyemizin şirketi kanalıyla yürütülen hizmetlerdir. Arkasından Çırçır, Veyis Efendi ve Şehitler'de yine konut inşaatlarımız bu sene başlayacak. Ayrıca TOKİ tarafından yapılacak olan, Sayın Genel Başkan Yardımcımız ve milletvekillerimizin de girişimleriyle Karadayı mağdurları için 1700 konutun ihalesini bekliyoruz. Bunun 1200'ü o mağdur olan vatandaşlarımıza, 500'ü de emekli insanlarımıza verilecek. Ayrıca TOKİ'nin şuanda Kazım Yurdalan'da 600 konutluk yeni bir ihalesi de yapıldı, müteahhit başlıyor. Ayrıca bizim Kevelciler, Şükrü Paşa, Evren Paşa, Sanayi Mahallesi, Kazım Yurdalan, Edip Somunoğlu mahallelerinde de proje çalışmalarımız devam ediyor. Buraları vatandaşlarımızla karşılıklı görüşüyoruz. Buralardaki bizim yapmış olduğumuz projelerde vatandaşlarımıza, arsa kendininse, tapulu, üzerinde bir kat binası varsa, oturduğu bina kadar bir daireyi onlara veriyoruz. Böyle bir anlaşmamız var. Kimseyi mağdur etmeden, karşılıklı birebir görüşerek bu işleri sürdürüyoruz."

"ERZURUM'U HER ALANDA YENİDEN İNŞA EDİYORUZ"

Başkan Sekmen, şehrin her alanda yeniden inşa edildiğini ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: "Tortum, İspir ve Pazaryolu ilçelerimizde belli kısımlarda kentsel dönüşüm için görüşme çalışmalarımız bitmek üzere, oralarda da inşallah inşaatlara başlayacağız. Yoncalık'ta 5 müteahhit arkadaş kentsel dönüşüm çalışmalarını bizim nezaretimizde yürüttüler, inşaatlara onlar da yakın zamanda başlayacaklar. Böylece Ulu Cami'nin arkasındaki mezbelelik alan böylece temizlenmiş olacak. Kale çevresinin peyzaj çalışmalarının ihalesi yapıldı. İnşallah bir itiraz falan olmaz. Orada da peyzaj çalışmaları başlamış olacak. Ayrıca Demirciler'de yine böyle bir çalışmamız söz konusu. Vatandaşlarla üçüncü bir görüşmemiz olacak. Orada bu anlaşmalar yapıldıktan sonra projeler hazır, orda da inşaata başlanacak. Mumcu'da ve Kasım Paşa'da yeni yol açma çalışmalarımız var. İnşallah bu yaz göreceksiniz ki büyük caddeler açılarak, peyzaj yapılarak hizmete sokulacak. Ayrıca Aşkale Garajı'nda bir yer altı otopark çalışmamız söz konusu. Ona bu sene inşallah başlayacağız. Pelit Meydanı'nda da şuanda cephe tasarımları inşaatı devam ediyor. Bittiği zaman göreceksiniz ki, çok farklı bir Pelit Meydanı olacak."

BÜYÜKŞEHİR 7/24 ÇALIŞIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir'in il genelinde 7/24 görev yaptığı ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Havalimanından itibaren yolun ortasındaki çam ağaçları çok küçük, bir de bunlar dikilirken altı asfalt, üzerine ağaç dikilmiş. Bu ağaçlar büyüdükçe kuruyor. Onları söküyoruz, yeniden asfaltı yararak yeni getirdiğimiz 3-3,5 metre boyundaki çam ağaçlarıyla baştanbaşa donatacağız. Yan yollar bittiği zaman, yan yolları da inşallah yapraklı ağaçlarımızla donatacağız. Tortum Yolu, Terminal Caddesi, Ilıca Yolu, Çat Yolu, Pasinler Yolu peyzaj çalışmaları devam ediyor ve bununla birlikte inşallah ağaçlandırma çalışmalarımız sürecek. Ayrıca 50. Yıl ve Bosna Caddesi'nde ağaçlandırma çalışmalarını peyderpey devam ettireceğiz. Bu arada ilçelerimizdeki, ağaçlandırma, çimlendirme, can suyu çalışmaları da sürüyor. Yine Hastaneler yolu, Menderes Caddesi ile Palandöken'de bazı ana caddelerin hem kaldırımlarını hem de ağaçlandırmasını tamamlayacağız. Bu arada okullar, camiler, spor tesisleri çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'mizde inşaatı biten sahalarımız var, devam edenler de var. Burada hedefimiz her geçen yıl yeni sahaları devreye sokarak, her geçen yıl gelen takım sayısını artırmaktır. Geçen yıl 70'te kaldık, bu seneki hedefimiz bunu 100'e tamamlamak. Her sene artırarak, inşallah öyle bir zaman gelecek ki bura da bin takımın kamp yapabilmesini sağlayacağız. Şuanda 6 tane saha yapıyoruz. Ayrıca valiliğimiz ve bizim katkımızla KUDAKA kanalıyla 5 sahanın daha temelini attık. Böylece 11 saha daha ek olarak hizmete girecek. KUDAKA kanalıyla yapılan sahalar daha çok şehir merkezindeki otellere, bizim yaptığımız sahalar da Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellere hizmet verecek."

YATIRIM VE PROJELER

Sekmen, il genelindeki yatırım ve projelerdeki fiziki gerçekleşme oranları hakkında da değerlendirmede bulundu. Başkan Sekmen, şöyle konuştu: "Arıtma tesisimiz bitti. İki otoparkımız bitti. Et ve Süt Kurumu'nun yeni binasını bitirdik. 90 milyon liraya yakın maliyetli yatırımı Tarım Bakanlığımıza teslim etmek üzereyiz. Çok modern bir tesis yapıldı. Her şeyle beraber dört dörtlük oldu. Fuar Merkezimizi inşallah temmuz ayının sonuna yetiştirmeye uğraşıyoruz. Bilgi Evleri inşaatlarımız devam ediyor. Erzurum Bilim, Müze, Doğa ve Eğitim Parkı inşaatlarımız da 2019'a kadar tamamlanacak. Şuanda altyapı ve göletin çalışmaları devam ediyor. Mezarlık hizmetlerimiz de, inşallah bir müddet sonra mezarlığa girildiğinde her taraf çiçeklerle donatılmış olacak, mezarlık taşlarına varıncaya kadar tertemiz bir konuma gelmiş olacak. İmar plan çalışmalarımızda 1/5000'lik, 1/25000'lik ve 1/100000'lik çalışmalarımız tamamlandı. Aziziye ilçemizin 1/1000'liği de bitti, Palandöken ilçemizin 1/1000'liği şuan Büyükşehir'e sunuldu. Kültür Yolu Projesi devam ediyor. Erzurum için yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi de, 'Sit Alanı' dediğimiz eski Erzurum'la ilgili koruma amaçlı planları çıkarttık, kuruldan tasdik ettirdik, şimdi o palana uygun proje tasarımları yapılıyor. Dönemimiz içerisinde o projeleri de yapmaya gayret edeceğiz. Karanlık Kümbet Sokak'ta da 8 tane tarihi eseri kamulaştırdık. Şimdi orada cephe çalışmaları başladı. Tertemiz aslına uygun hale getirilecek. 1099 tane okulun bakım onarımını gerçekleştirdik, geriye kalanları da bu yıl inşallah gerçekleştireceğiz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Bilgi Evleri AK Parti Erzurum Yerel Haberler

title