Haberler

Sekmen: "Erzurum Yeniden Hayvancılığın Merkezi Olacak"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en büyük et entegre tesisi olarak nitelendirilen Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’nde sona yaklaşıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en büyük et entegre tesisi olarak nitelendirilen Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nde sona yaklaşıldı.

Erzurum'un güney ve kuzey çevre yollarını bağlayan ara yol üzerindeki Kayapa bölgesinde yapımı devam Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, 59 bin 649 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 12 adet ayrı birim binasından oluşan, günlük 200 büyükbaş ve 2000 küçükbaş hayvanın aynı anda kesilebildiği, et ürünlerinin ayrıştırılarak işlenip, dondurularak nakledilmesini sağlayabilecek kapasiteye sahip tesis, Erzurum'u hayvancılıkta yeniden lider yapacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Büyükşehir'in dev yatırımı olan Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nin faaliyete başlamasıyla birlikte şehrin yeniden hayvancılığın merkezi olacağını ifade etti. Başkan Sekmen, "Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nde sona yaklaştık. Avrupa'dan birçok ülkeden ihale yoluyla alınan et işleme makinelerinden üretimi tamamlananlar peyderpey Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'ne getirilerek montajları yapılmaya başlandı" dedi.

"ÜLKEDEKİ ET İHTİYACINI İNŞALLAH ERZURUM KARŞILAYACAK"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tesisin Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi için büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi sadece şehrimizi değil, Doğu Anadolu Bölgesi hatta ülkemizdeki hayvancılık sektörüne yön verecek bir özelliğe sahiptir. Erzurum; 50 yıl önce hayvancılığın merkezi konumundaydı. Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelerin et ihtiyacını karşılıyordu. Yeni yapılan bu tesisle birlikte sektörde yeniden zirveye ulaşacağız. Ülkedeki et ihtiyacını inşallah Erzurum karşılayacak. Yatırımımızın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 90'a ulaştı. Biz; şehrimizin kalkınmasında da lokomotif bir güç olacağımızı ifade etmiştik. Hamdolsun bu düşüncemiz Erzurum için geliştirdiğimiz üretim tesisleri ve yatırımlarla vücut buluyor." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Türkiye Erzurum Kayapa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title