Haberler

Sekmen, Erzurum`u Anlattı

Güncelleme:

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak`ın davetlisi olarak Türkiye`ye çağrılan Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin Erzurum`a geldi.

Kente gelir gelmez Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, Boda Grup Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Müdürü Jing Song ve beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen`i ziyaret eden Başkan Bin, burada yaptığı açıklamada, Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine değindi. Türkiye`deki yatırım alanlarının Asyalı yatırımcılara iyi tanıtılması gerektiğini belirten Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, "Ülkemizdeki yatırımcılar Türkiye`de yatırım yapmak istiyor. Ama hangi bölgeler yatırıma müsait bu tam bilinmiyor. Türkiye`de yatırım için uygun bölgeler tanıtılmalıdır. Bizler iki ülke arasında köprü vazifesindeyiz. Bu yüzden yatırım alanları gerek kamu gerekse de özel sektör kanalıyla iyi ve etkin bir şekilde tanıtılmalıdır" dedi. Bin ayrıca nazik davet ve yakın ilgiden ötürü Başkan Sekmen ve Rektör Koçak`a teşekkür etti.

Sekmen, Erzurum`u anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, davetlerine icabet eden Başkan Bin`e teşekkür etti. Ziyarette Erzurum`un iktisadi, ekonomik ve kültürel yönleri, yatırıma uygun bölge ve alanları anlatan Sekmen, şu görüşlere yer verdi:

"Şehrimizde Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri bulunuyor. Kayak için en modern tesisler burada. 2011 Universiade Kış Oyunları burada yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinden sporcular buraya geldi. Bunun yanında hayvancılık ve organik tarıma müsait bir kentte yaşıyoruz. Burada termik santral kurulabilir. Petrol boru hattı buradan geçiyor. Türkiye`nin en çok hayvan yetiştiren bir şehridir Erzurum... Bunun için deri endüstrisi, et ve et türevleri burada üretilebilir. Süt ve süt türevleri de burada yapılabilir. Ayrıca tekstil için müsait bir bölgedeyiz. 320 gün güneş alan bir bölgedeyiz. Güneş panelleri üretimi yapılıp güneşten elektrik üretilebilir. Madenlerimiz ve mermer yataklarımız var. Turizm bakımında tarihi bir kente sahibiz." Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Başkan Sekmen, Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin ve beraberindekilere çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Bin de Sekmen`e Çin çayı verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mehmet Sekmen Türkiye Erzurum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title