Haberler

Sekmen: "Erzurum, Avrupa'nın En Modern Borsası'na Kavuşacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin Avrupa’nın en modern Hayvan Borsası’na kavuşacağını ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin Avrupa'nın en modern Hayvan Borsası'na kavuşacağını ifade etti.

Başkan Sekmen, Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Müdürlüğü'nün altındaki kahvehaneleri ziyaret ederek, besicilere tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini anlattı. Kurum olarak çiftçilere yönelik önemli hizmetleri hayata geçirdiğini ifade eden Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum'un en büyük Canlı Hayvan Borsası'nın ihalesini yaptık, inşaatına başlıyoruz. 250 dönüm arazi üzerine güzel bir Canlı Hayvan Borsası yapıyoruz. Üstü kapalı olacak. Kışın besicileri soğuktan kurtaracak muazzam bir proje… Laz Komu'nun orada olacak. Orada 250 dönüm araziyi istimlak ettik, projesini çizdirdik. İnşallah önümüzdeki yıl bitireceğiz. 3000-3500 civarında küçükbaş, 1000 civarında büyükbaş hayvan rahatlıkla borsaya girecek. Otu, yemi, oteli, bankası, alışverişi yeri, restorandı hepsi içerisinde olacak. İnşallah sizi Avrupa'nın en modern borsasına kavuşturacağız. Çek-senet derdi bitecek. Sattığı hayvanın parasını alıp hemen köyüne veya şehrindeki evine gidecek. Allah nasip ederse sizi 'Malı sattım, parayı alabilecek miyim, almayacak mıyım?' veya 'Hayvanları getirdim ne olacak, acaba başıma bir dert gelir mi?' sıkıntısından kurtaracağız."

"HAYVANCILIKTA ŞAHA KALKACAĞIZ"

Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir tarafından yaptırılan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi inşaatının bittiğini kaydetti. Sekmen, şöyle konuştu: "Avrupa'nın en modern et kombinasını yaptık. Buradaki kombinayı da oraya taşıyoruz. En modern makineleri koyduk, çoğunu Avrupa'dan getirdik. Bunları sizin için yapıyoruz. Buraya müjdeye geldim. Duydum ki birileri diyormuş ki, 'Hayvan Borsası'nı iptal etmişler' Niye iptal edelim? Bu şehirde hayvancılığı geliştirmemiz lazım. Bunun için de bu iki tesise ihtiyacımız var. Üçüncü tesisimiz ise Et Borsası… Dördüncü tesisten bahsediyorum sizlere… Ticaret Borsası Başkanımız Hakkı Hınıslıoğlu Beyefendi de biliyor. Bu projeyle ilgili şuanda en az bin dönüm bir arazi bakıyorum. Orada herkesin beslediği hayvana göre 5 dönüm, 10 dönüm yer vereceğiz. Herkes orada devlet teşvikiyle ahırlarını yapacak ve hayvanlarını orada besleyecek. Şehre 5-10 kilometre uzakta olacak." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Et ve Süt Kurumu Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title