Haberler

Şeker Hastasının Ayağı Kesilmekten Kurtuldu

Ordu'da 20 yıllık şeker hastasının, başarılı bir operasyonla ayağının kesilmesi önlendi.

Ordu'da 20 yıllık şeker hastasının, başarılı bir operasyonla ayağının kesilmesi önlendi.

Kentte arıcılıkla uğraşan 52 yaşındaki Mehmet Yeşilyurt, 20 yıldır şeker hastalığıyla mücadele ediyor. Son bir yıldır yürüme güçlüğü ve ağrı şikayeti olan Yeşilyurt, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Çıraklı, başarılı ameliyatla hastanın tekrar sağlığa kavuşmasını sağladı.

Doktor Çıraklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın sağ ayağında bir yıldır akıntılı yarasının olduğunu belirtti.

Hastaya iki aşamalı ameliyat yaptıklarını belirten Çıraklı, "İlkinde enfeksiyon olan kemiği çıkartıp kemik çimentosu yerleştirdik ve antibiyotik verdik. 2 ay sonra enfeksiyon geçince kemik çimentosunu çıkarıp sağ ayak kaval kemiğinden kemik alıp ayak rekonstrüksiyonu yaptım. Böylece ayağın kesilmesini önledik. 6 aydır takip ediyordum. Son kontrolü iyi olan hastamız Sivas'a arılarının yanına gitti." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Yeşilyurt Ordu Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title