Haberler

Şeker Fabrikasının Kireç Ocağı Açıldı

Kayseri Şeker Fabrikası'nın kireç ocağı düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın kireç ocağı düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz ile çalışanlar katıldı.

Burada konuşan Akay, fabrikanın çalışmasına sembol olan kireç ocağının yanması ile birlikte tüm çalışanların ve yöneticilerin sorumluluklarının bir kat daha arttığını söyledi.

Ocakların tütmesinin bu millet için çok anlamlı ve çok değerli olduğunu ifade eden Akay, şöyle devam etti:

"Bu ocağın tütmesi önemli olduğu kadar devamı da ayrı bir önem taşımaktadır.Bu fabrika çok önemli bir kuruluştur, çok önemli bir geçim kaynağı, çok önemli bir ekonomik hazinedir. Tabii böyle bir kurumun elbette hem içeride hem de dışarıda dostları olduğu kadar, düşmanları da vardır. Çünkü burası bazı kesimler ve kişiler açısından bakıldığında önemli bir rantı ifade etmektedir. Birlik olduğumuz kadar, aynı amaca hizmet ederek, bu fabrikaya geleceğimiz adına sahip çıkacağız, çıkmak da zorundayız. Çok uyanık olmak zorundayız. Aksi takdirde sizleri ve bizleri çok kullanan olur. Buranın yağmalanmasından kimseye fayda gelmeyecektir emin olun."

Akay, Şeker-İş Kayseri Şubesi ile yürütülen toplu iş sözleşmelerinde varılan noktaya da dikkat çekerek, geçmiş yıllarda ortaya çıkan ücret ayrılığının bir anda düzeltilmesine imkan olmadığını ama en azından bu konuda bir adım atıldığını belirtti.

Kesilen kurbanın ardından çalışanlar, fabrikanın çalışmasına imkan tanıyan kireç ocağının ilk fitilini ateşledi.

Öte yandan bir süredir yürütülen toplu sözleşmesine göre, mevsimlik işçi maaşlarına en yüksek yüzde 37, en düşük yüzde 14, sürekli işçi maaşlarına en yüksek yüzde 35, en düşük yüzde 20 ve daimi işçi maaşlarına ise en yüksek yüzde 8 ve en düşük yüzde 4 oranlarında zam yapıldı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Akdeniz Kayseri Şeker Hüseyin Akay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title