Haberler

Sekapark Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Değişmedi

Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri, Minik 1'den Baş'a kadar çeşitli kategorilerde 932 güreşçinin katılımıyla gerçekleşti. Ali Gürbüz'ün başpehlivan olduğu müsabakaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de izledi.

Yaklaşık 2 ton yağın harcandığı ve Kırkpınar'ın provası niteliğinde olan güreşlerde başpehlivanlık finalde Gökhan Arıcı'yı yenen Antalyalı Ali Gürbüz'ün oldu. Gürbüz, geçtiğimiz yıl düzenlenen Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri'nde de Karamürselli Güngör Ekin'i yenerek başpehlivan olmuştu.

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz'ın burnu kırıldı. Yılmaz, müsabakaları tamamlayamazken hastaneye kaldırıldı. Bunaltıcı havaya rağmen müsabakaların yapıldığı alanı dolduran Kocaelililer başpehlivanlık finaline kadar alandan ayrılmadı.

Bu yıl dördüncüsü yapılan güreşlerde Kırkpınar'ın iddialı başpehlivanları Recep Kara, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Kenan Şimşek, Gökhan Arıcı, Rıza Kaya, Mehmet Yeşil, Güngör Ekin, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Bayram Ertan, Savaş Yıldırım ve Ali Gürbüz ile birlikte 66 başpehlivan olmak üzere 932 güreşçi katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından güreşçilerin katıldığı Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşlerinin dördüncüsü Sekapark Uçurtma alanında binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. İlki Hergeleci İbrahim ikincisi Hasan Gemici ve üçüncüsü Gazanfer Bilge anısına gerçekleştirilen Sekapark yağlı Güreşleri, bu yıl efsane güreşçilerden Adil ve İrfan Atan kardeşler anısına düzenlendi.

Havanın aşırı sıcak olmasına rağmen binlerce güreş sever, Sekapark'taki güreş alanını doldururken güreşleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ve Adil Atan'ın oğlu Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri Uğur Alp Atan da izledi.

Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri'nin ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada bu yıl ki güreşleri Kocaeli'nin efsane pehlivanları Adil ve İrfan Atan'ın anısına gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Allah, her ikisinin de mekanlarını cennet eylesin; Kocaeli'mize, Atan kardeşler gibi, daha nice örnek erler yetiştirmeyi nasip etsin. Allah,

buradaki tüm yiğitlerin bileklerine kuvvet, kalplerine gayret versin. Yurdun dört bir tarafından buraya gelen pehlivanlarımızı alınlarından öpüyor, hepsine muvaffakiyet, hepinize iyi seyirler diliyorum" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Nihat Ergün Ali Gürbüz Kırkpınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title