Haberler

Sekapark Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Değişmedi

Güncelleme:

Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri'nde finalde Gökhan Arıcı'yı yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri, Minik 1'den Baş'a kadar çeşitli kategorilerde 932 güreşçinin katılımıyla gerçekleşti. Ali Gürbüz'ün başpehlivan olduğu müsabakaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de izledi.

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ OLDU

Yaklaşık 2 ton yağın harcandığı ve Kırkpınar'ın provası niteliğinde olan güreşlerde başpehlivanlık finalde Gökhan Arıcı'yı yenen Antalyalı Ali Gürbüz'ün oldu. Gürbüz, geçtiğimiz yıl düzenlenen Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri'nde de Karamürselli Güngör Ekin'i yenerek başpehlivan olmuştu.

ŞABAN YILMAZ HASTANEYE KALDIRILDI

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz'ın burnu kırıldı. Yılmaz, müsabakaları tamamlayamazken hastaneye kaldırıldı. Bunaltıcı havaya rağmen müsabakaların yapıldığı alanı dolduran Kocaelililer başpehlivanlık finaline kadar alandan ayrılmadı.

BAŞPEHLİVANLAR KATILDI

Bu yıl dördüncüsü yapılan güreşlerde Kırkpınar'ın iddialı başpehlivanları Recep Kara, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Kenan Şimşek, Gökhan Arıcı, Rıza Kaya, Mehmet Yeşil, Güngör Ekin, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Bayram Ertan, Savaş Yıldırım ve Ali Gürbüz ile birlikte 66 başpehlivan olmak üzere 932 güreşçi katıldı.

ADİL VE İRFAN ATAN KARDEŞLER ANISINA YAPILDI

Türkiye'nin dört bir yanından güreşçilerin katıldığı Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşlerinin dördüncüsü Sekapark Uçurtma alanında binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. İlki Hergeleci İbrahim ikincisi Hasan Gemici ve üçüncüsü Gazanfer Bilge anısına gerçekleştirilen Sekapark yağlı Güreşleri, bu yıl efsane güreşçilerden Adil ve İrfan Atan kardeşler anısına düzenlendi.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Havanın aşırı sıcak olmasına rağmen binlerce güreş sever, Sekapark'taki güreş alanını doldururken güreşleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ve Adil Atan'ın oğlu Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri Uğur Alp Atan da izledi.

BAKANLAR ALANA DAVUL ZURNAYLA GİRDİ

Sekapark Uçurtma Tepesi önünde gerçekleşen güreşlere her iki bakan ve protokol üyeleri davul zurna eşliğinde girdi. Bakanlar, daha sonra cazgırlar tarafından anons edildi. Eker ve Ergün, başpehlivanlık için güreşen pehlivanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Mehdi Eker, çeşitli dallarda ödül alan güreşçilere madalyalarını taktıktan sonra yaptığı konuşmada, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ata sporumuz için önemli bir hizmet yapıyor. Bu seneki güreşler Adil ve İrfan Atan kardeşler anısına yapılıyor. Kendilerini saygıyla anıyoruz" dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de dereceye giren güreşçilere madalya taktı.

ADİL VE İRFAN ATAN KARDEŞLER ANISINA

Sekapark Altınkemer Yağlı Güreşleri'nin ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada bu yıl ki güreşleri Kocaeli'nin efsane pehlivanları Adil ve İrfan Atan'ın anısına gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Allah, her ikisinin de mekânlarını cennet eylesin; Kocaeli'mize, Atan kardeşler gibi, daha nice örnek erler yetiştirmeyi nasip etsin. Allah, buradaki tüm yiğitlerin bileklerine kuvvet, kalplerine gayret versin. Yurdun dört bir tarafından buraya gelen pehlivanlarımızı alınlarından öpüyor, hepsine muvaffakiyet, hepinize iyi seyirler diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Nihat Ergün Ali Gürbüz Kırkpınar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title