Haberler

Şehzadeleri Duygulandıran Tiyatro

Osmanlı Şehzadeleri Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu ve Yavuz Selim Osmanoğlu, 2. Abdülhamit Han'ı anlatan "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyununu izlerken duygu dolu anlar yaşadı.

Mustafa Akif Ekşi tarafından kaleme alınan ve Seyit Demir tarafından yönetilen "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu Kahramanmaraş'ta sahnelendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki oyunda, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit Han'ın devleti ayakta tutmak için gösterdiği gayret ve yaşadığı zorluklar anlatıldı. Sanatseverler ilgiyle izledikleri oyunda kimi zaman duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Oyunu izleyenler arasında bulunan Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, çok duygulandığını belirterek, oyunun Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyada sahnelenmesi gerektiğini söyledi. Osmanoğlu, "Gerçekten o kadar güzel anlatılıyor ki, sahnede dedemizi görür gibi olduk ve çok duygulandık. Ayrıca Kahramanmaraş'ta dedemizin adının verildiği bir cami var. Cuma namazını orada kıldık. Her yerde Hamidiye camileri vardı ama Sultan Abdülhamit Han Cami adı verilen bir yer yoktu. Orada da gerçekten duygulandık. İlk kez böyle bir cami yapıldı ve bu şekilde adlandırıldı. Çok mutluyuz ve çok da heyecanlıyız herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Osmanoğlu, hanedanı doğru şekilde anlatan yapıtların her zaman da yanında olacaklarını ifade ederek, "Çünkü hakikaten baktığımızda Fetih 1453 veya Muhteşem Yüzyıl'ı izlediğimizde üzüldük. Neden? Çünkü doğru bir şey anlatmıyorlardı. Ama biz halkımıza doğru şeylerin anlatılmasını, iyi şeylerin anlatılmasını istiyorduk. Böyle de olmalı. Biz aile olarak doğru şeyleri anlatan her yapımın da yanında yer almaktan mutluluk duyarız" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcıları Servet Güngör ve Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, belediye meclis üyeleri ve salonu dolduran yüzlerce sanatseverin katıldığı oyunun sonunda senarist, yönetmen ve oyuncular ayakta alkışlandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Kayıhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title