Haberler

Şehzadeler'de Ramazan Yine Dolu, Dolu Geçecek

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Ramazan ayı içerisinde belediye olarak yapacakları etkinlikleri basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda açıkladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Ramazan ayı içerisinde belediye olarak yapacakları etkinlikleri basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda açıkladı. Başkan Çelik, "Bu yıl Ramazan programları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında hazırladığımız programlar ile vatandaşlarımızın ruhuna uygun keyifli bir Ramazan geçirmelerini sağlayacağız." dedi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Ramazan bu yıl da dolu dolu geçecek. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Giritligil Otelde düzenlediği basın toplantısında bu yıl yapılacak olan Ramazan etkinlikleri hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in yanı sıra Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Kültür Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş da katıldı.

Şehzadeler Belediyesi olarak Ramazan'ın ruhuna uygun dolu dolu bir Ramazan programı hazırladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Ramazan ayının sevgiyi, yardımlaşmayı, kardeşliği ve paylaşmayı öne çıkaran manevi ikliminden yararlanmak, Şehzadeler 'de veren elle alan eli gizlice buluşturmak ve Şehzadeler'i büyük bir aileye dönüştürmek amacıyla gelenek haline dönüştürdüğümüz Cumhuriyet Meydanındaki Ramazan Etkinliklerinin üçüncüsünü, hayırsever hemşerilerimizin ve sosyal sorumluluk sahibi kuruluşlarımızın katkılarıyla, bu yıl da hazırladığımız güzel programlar ile gerçekleştireceğiz. Programlar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında her akşam 500 kişilik bir iftar soframız olacak. İftardan sonra, çocuklarımıza yönelik, teravih namazına kadar çocuk oyunları, yarışmalar, çocuk tiyatroları, Hacivat Karagöz ve Mehteran gösterileri gibi etkinliklerimiz olacak. Yine aynı meydanda cuma, cumartesi ve pazar akşamları da teravih namazından sonra halkımıza yönelik ramazanın ruhuna uygun söyleşiler, konferanslar, tiyatrolar, şiir geceleri, Kur'an ziyafeti, tasavvuf müziği konserlerimiz olacak. Katılacak olan sanatçılarımızdan bazılarını söyleyecek olursak, Ömer Karaoğlu, tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Talha Bora Öge, Orhan Çakmak, Ahmet İnce, Ömer Faruk Altunağa, Armin Muzafferija, tarihçi yazar Talha Uğurluel ve seksenler dizisi oyuncularının tiyatro gösteri. Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 15 bin vatandaşımıza, hemşerimize, zengin, fakir, yaşlı, genç, hasta, sağlıklı, engelli ve engelsiz ayrımı yapmaksızın toplumun bütün sınıflarından her kesim ile birlikte iftar sofralarında buluşmuş olacağız. Ayrıca her gün farklı mahallelerimizde de iftar sofraları kurmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda hedefimiz 15'e yakın mahallemizde yaklaşık 12 bin kişi ile iftarlarda buluşmak. İftar yapılan mahallelerimizde de çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz ve tasavvuf müziği konserleri icra edilecektir. Ramazan ayı boyunca her gece bir camimizde teravih namazından sonra cemaatimize soğuk limonata ikramında bulunacağız" dedi.

"ŞEHR-İ RAMAZAN ALBÜMÜ TANITILDI"

Şehzadeler Belediyesi olarak aynı zamanda Belediye personeli olan sanatçı Ahmet İnce'ye ait "Şehr-i Ramazan" adlı, Ramazan ilahilerinin olduğu bir albümün tanıtımını yapan Başkan Çelik, "Bugün burada bir albümümüzün de tanıtımını yapıyoruz. Ahmet İnce arkadaşımızın Şehr-i Ramazan isimli albümünün tanıtımını yapıyoruz. Musiki alanında ilk desteğimizi kültür, sanat ve spor faaliyetlerimizin belkemiğini oluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz personeli Ahmet İnce arkadaşımıza sağlamış olduk. Bütün korolarımızın çalıştırıcılığını üstlenerek çalışmalarımıza değer katan Ahmet İnce'nin, 4 ay gibi kısa bir sürede hazırladığı bu albümde 12 eser yer almakta olup Ramazan İlahilerinden oluşmaktadır. Bu güzel çalışması nedeni ile Kültür Sosyal İşler personelimiz değerli kardeşimiz Ahmet İnce'yi tebrik ediyorum. Nasip olursa bu albümü Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtacağız. Bu şekilde hem sanata ve sanatçıya destek olacağız, hem de Ramazan'ın ruhuna uygun bir hediyeyi hemşerilerimiz ile paylaşma imkanımız olacak" dedi.

"BAŞKANIMIZ ÖMER FARUK ÇELİK'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Şehr-i Ramazan" ilahi albümünün hayata geçmesine verdiği destek nedeni ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür eden Sanatçı Ahmet İnce ise şunları söyledi:

"Öncelikle bu albümün hayata geçmesinde emeği geçen başta Ömer Faruk Çelik Başkanımıza, Başkan yardımcılarımız ve tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu albümümüzdeki eserleri vatandaşlarımıza bol bol dinletme imkanımız olacak inşallah. Eserimizin adı Merhaba Şehri Ramazan olduğu için 12 adet eserimiz merhaba diye başlıyor. Son eserimizde Elveda Şehri Ramazan diye bitiyor. Albümümüz Ramazan ilahilerinden oluşan bir albümdür. Bu albüm içerisinde kendime ait bir bestem yok. Ama içlerinden en çok değer verdiğim eserlerinden bir tanesi de benim de hocam olan Doktor Fatih Kocabey'in 'Aşkın Meyine Ben Kane Geldim' eseridir. Bu albümdeki tüm eserleri okumaktan ve Manisalı hemşerilerimize icra etmekten çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik Ahmet İnce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title