Haberler

Şehrin Merkezinde Yollar Yayaların

Çankaya Belediyesi'nin Çankaya'ya ve Ankara'ya hayat veren önemli projelerinden olan Kızılay'dan Tunalı Hilmi Caddesi'ne kadar engelsiz sokaklar uygulaması tüm hızıyla sürüyor.
Her geçen gün yeni engelsiz bir yaya bölgesi daha oluşturan...

Çankaya Belediyesi'nin Çankaya'ya ve Ankara'ya hayat veren önemli projelerinden olan Kızılay'dan Tunalı Hilmi Caddesi'ne kadar engelsiz sokaklar uygulaması tüm hızıyla sürüyor.

Her geçen gün yeni engelsiz bir yaya bölgesi daha oluşturan Çankaya Belediyesi, Yüksel Caddesi'nin ikinci bölümünün açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta katılımcılara ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu bölge Ankara'da engellerin kalktığı, engellere takılmadan ve huzur içinde yürüme konforunun ilk kez yerleştirildiği bölgedir ve bu, kadın dostu, yaşlı dostu, engelli dostu Çankaya merkezi çalışmasının bir sonucudur. Benim en çok kıvanç duyduğum işlerden birisi özgün bir tasarım olan yaptığımız sokak düzenlemeleridir" dedi.

Tanık ayrıca, "Bu bölgeyi Tunalı Hilmi'ye kadar uzatmak, Kuğulu ile buluşturmak hedefimizdi. Olgunlar Sokak'ta yaşadığımız Büyükşehir engellemesini yakın zamanda aşacağımızı bilginize sunmak isterim. Olgunlar Sokak'a girdiğimiz andan itibaren buradaki düzenleme çok önemli ölçüde Çankaya'nın merkezine özel bir kimlik vermiş olacak" şeklinde konuştu.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de, "Bu bölge hepimizin hatıralarının yaşandığı bir bölge. Yapılan çalışma Ankara'mıza, Çankaya'mıza yakışmış. Ferah, rahat nefes alınan bir mekan yaratılmış. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinin verdiği mini konserle renklenen ortam, Çankaya Belediyesi'nin katılımcılara dağıttığı aşure ile tatlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title