Haberler

Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi"

Hizan Kaymakamı İnci, Nurs Platformu ile düzenledikleri etkinliği değerlendirdi.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Nurs Platformu ile düzenledikleri "Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" etkinliğini değerlendirdi.

İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlik için hazırlıklara aylar öncesinden başladıkları, etkinliğin 54 yıl önce vefat eden Nursi'nin doğup büyüdüğü, ilk eğitimini aldığı, çocukluğunun geçtiği topraklara bir davet olduğunu söyledi.

Nurs Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinliğe binlerce insanın katıldığını anımsatan İnci, üstadın yaşayan talebelerinden Mehmet Fırıncı, Mehmet Said Özdemir'in de etkinlikte yer aldığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, müsteşarlar ve genel müdürlerin yanı sıra 10 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla Nurs köyünde mevlit programı düzenlendiğini bildiren İnci, "Programda yanımızda olan ve bize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Nurs Platformu adına açıklama yapan Arslan Bey Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Okur ise ilçede ilk defa Bediüzzaman Said Nursi'yi anma etkinliğini düzenlediklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e etkinliğe katıldığı için teşekkür eden Okur, gelecek yıllarda da etkinliği sürdüreceklerini kaydetti. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title