Haberler

Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Sivas'ta şehit aileleri, arife gününde Garnizon ve Polis Şehitliği'ni ziyaret ederek, yakınlarının mezarı başında dua etti.

Sivas'ta şehit aileleri, arife gününde Garnizon ve Polis Şehitliği'ni ziyaret ederek, yakınlarının mezarı başında dua etti.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal öncülüğünde Yukarı Tekke'de bulunan Garnizon ve Polis Şehitliği'ne gelen aileler, Ramazan Bayramı öncesi şehitlerini yalnız bırakmadı.

Türk bayraklarıyla donatılmış mezarlıktaki yakınlarının kabrini ziyaret eden şehit aileleri, gözyaşı döktü ve dua etti.

Mardin'in Savur ilçesinde, 15 Nisan'da askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in eşi Arzu Çetin de eşinin mezarı başında, "Erdal sensiz yapamıyorum. Erdal'ım niye gittin, olmadı böyle Erdal." diye uzun süre ağladı.

Şehit Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal ise "Şehitlik her insana nasip olmaz, sabırlı olun. Allah katında şerefimiz ve madalyamız çok yüksek. Ne güzel bir mertebe. En güzel mekana gitti o. Peygamberimizin arkasında saf tutuyor. Şehitten başka hiç kimseye nasip olmaz. O sizden sabır bekliyor, gözyaşı istemiyor." dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

"Hainlere karşı eğilmeyeceğiz"

Mustafa Hızal, burada yaptığı açıklamada, terör belasını ülkeden çıkartmak için sonuna kadar mücadele edileceğini ifade ederek, "Buradan şehitlerimizin huzurunda söz veriyorum. Bu milletin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu bölmek ve parçalamak isteyen, içeride ve dışarıdaki iş birlikçi hainlere karşı millet olarak eğilmeyeceğiz." dedi.

Terörü açık açık destekleyenlerin şehitlerin kanlarında boğulacağını dile getiren Hızal, şunları kaydetti:

"Şehit aileleri olarak, sizlerin bedenen yokluğunu ve acılarını her bayram olduğu gibi bugün de hissediyoruz ve ciğerlerimiz yanıyor. Bayramlar bizler için hüzün ve gözyaşı. Sizlerin yokluğu ne kadar acı da olsa sizlerin gururu bizlere güç ve sabır vermektedir. Bugün burada aynı duyguları hisseden, aynı acıyı yaşayan, evlat acısının ne olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak Rabbim sizlere sabır versin, bu acıya dayanma gücü versin."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Mardin Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title