Haberler

Şehitlikte En Acı Bayram

Kurban Bayramı arifesinde ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, mezar başında Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

Kurban Bayramı arifesinde ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, mezar başında Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da eşiyle beraber şehitlerin mezarına karanfil bırakarak şehit ailelerinin acısını paylaştı.

Kurban Bayramı öncesi sabahın erken saatlerinde vatan toprakları için şehit düşen askerlerin yakınları şehitliklere akın etti. Şehit çocuklarının mezarı başında Yasin'i Şerif okuyan aileler ellerini semaya açarak dua etti. Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da sabah saatlerinde eşiyle birlikte Pınarbaşı Şehitliği'ne gelerek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Yılmaz, "Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Bu acı hepimizi derinden etkiliyor. Şehitlerimizi ve gazilerimizin aileleriyle birlikte anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Şehit yakınları da yanlarında getirdikleri çiçekler ve karanfillerle şehit mezarlarını süslerken, şehit anneleri evlatlarının mezar taşlarını elleriyle temizleyip suladı. Hüzünlü bir bayram arifesi geçiren şehit yakınları, saatlerce şehit askerlerin kabri başında dua okudu. Oğlu Timur Atasever'in mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyan Emrullah Atasever, terörün bitmesi için dua ettiklerini söyledi. Her bayram öncesinde oğlunun mezarını ziyaret ettiklerini ifade eden baba Atasever, "Bizler artık kan akmasını istemiyoruz. Şer odaklarının temizlenmesini ve artık kimsenin yüreğinin yanmamasını istiyoruz. Ülkemizin içindeki hainler, bütün insanların çocuklarının asker çocuk demeden canlarına kast ediyorlar. Biz bundan razı değiliz. Ülkemizde huzur istiyoruz. Suriye'deki insanları göz önünde aldığımızda çocuklarımız aklımıza geliyor. Yemek yiyorsak elimizden kaşığımız düşüyor. Bir bahane ile sofradan kalkıyoruz. Çünkü lokmalar boğazımıza düğümleniyor. Bin yıl sonra da olsa bu acı hiçbir zaman içimizden kaybolmaz" dedi.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİTLİKTE TATLI DAĞITTI

Oğlunun doğum günü sebebiyle şehitliğe gelen vatandaşlara tatlı ikram eden 22 yaşındaki şehit Metehan Akkaya'nın babası Hasan Akaya, her bayramda ayrı bir acı çektiklerini ve evlat acısının telafi edilemez bir acı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun ailesi de şehitliğe geldi. Tuğgeneral Yılmaz, Köroğlu'nun ailesine başsağlığı dileyerek şehidin mezarının başında dua etti.

(ET-İHS

24.10.2012 12: 27: 59

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Ümit Yılmaz Politika Güncel Haberler

title