Haberler

Şehitlik Mertebesine Ulaşan Eriç Toprağa Verildi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, toprağa verildi.

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden şehit piyade onbaşı 24 yaşındaki Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, memleketi Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit Onbaşı Eriç'in, adını aldığı dedesinin de Çanakkale Savaşı'nda şehit düştüğü belirtildi.Afyonkarahisar'da 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı'ndaki mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin tahsis ettiği helikopterle Yenişarbademli'ye getirildi. Şehidin cenazesi, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Şehidin annesi Güldane Eriç oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Helallik alındıktan sonra Şehit Onbaşı Eriç'in cenazesi, Yenişarbademli Hükümet Konağı'na getirildi.

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın dua okumasının ardından şehidin naaşı, cenaze aracıyla Meydan Camii'ne getirildi. Bayraklarla donatılan sokaklardan geçerek camiye ulaşan cenaze aracının arkasından yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye slogan atarak terörü lanetledi.

Cenaze törenine, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Isparta milletvekilleri AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, CHP'li Ali Haydar Öner, MHP'li Süleyman Nevzat Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, belediye başkanları, şehidin annesi Güldane, babası Selahattin, ağabeyi Serkan Eriç ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

DEDESİ DE ÇANAKKALE'DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehidin biyografisinin okunmasının ardından konuşan Vali Memduh Oğuz yaptığı konuşmada, Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in adını aldığı dedesi de Çanakkale Savaşı'nda şehit düştü. Ondan dünyaya gelen 5 çocuktan birinin oğlu olan Hüseyin'i de bugün aynı mertebeye uğurluyoruz. Ne garip tesadüftür ki şehidimizin ağabeyinin 2 gün önce bir oğlu dünyaya geldi ve ona da aynı isim verildi. Bu ülke çok değerli bir ülke. Böyle olduğu sürece ne düşmanımız, ne de şehitlerimiz bitecek. Bize yakışan acımızı kalbimize gömmektir, metanetli davranmaktır diye konuştu.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra şehit Eriç'in cenazesi, top arabasına konularak askeri bando eşliğinde bir süre taşındı. Ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan şehidin naaşı, Yenişarbademli Mezarlığı'na getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title