Haberler

Şehitliğin Bakımı Öğrencilere Emanet

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu ve Pazaryeri Belediyesi iş birliğiyle, hayata geçirilen projesi kapsamında Pazaryeri ilçesindeki şehitliğin bakımını ve onarımını öğrenciler yapacak Projenin ekip lideri Karakaş: "Manevi yönden çok güzel bir hizmet yaptığımıza inanıyoruz. Bu hizmeti, atalarımıza karşı bizim boynumuzun borcu olarak gördük"

İBRAHİM ÖZTOSUN - MESUT TANKULU - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Pazaryeri Belediyesi iş birliğiyle, hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Pazaryeri ilçesindeki şehitliğin bakımını ve onarımını öğrenciler yapacak.

Pazaryeri MYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Akın'ın "Sosyal Sorumluluk" dersi kapsamında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup, Pazaryeri ilçesindeki Şehitlik bölgesinin bakım, onarım ve güzelleştirilmesine yönelik bir proje başlattı.

Projenin ekip lideri Birgül Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öncelikle projenin hayata geçirilmesi için boya, fırça ve temizlik malzemelerin temini  konusunda Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'dan destek aldıklarını kaydetti.

Projeyle hem şehitliğin güzel bir görünüme kavuşacağını hem de atalarına sahip çıkarak arkadaşlarına örnek olacaklarını ifade eden Karakaş şöyle konuştu:

"Sosyal sorumluluk içerikli projeyle, Çanakkale'de şehit düşen 187 Mehmetçiğin sembolik mezar taşlarının, 1. Dünya Savaşı sırasında cephelerde ve terörle mücadelede şehit düşen Mehmetçikler'in anıtlarının bulunduğu Şehitlik'te bakım ve onarım çalışması yapacağız. 6 kişilik bir grup olarak, 'Şehitlik bölgesi çevre düzenlemesi, bakım, onarımı ve güzelleştirilmesi' adlı projeyi almak istedik. Öğrenci olduğumuz için masrafları karşılayacak durumumuz yoktu. Arkadaşlarımla Pazaryeri Belediyesi'ne gittik, belediye başkanımızla görüştük. Bize çok destek oldu. Manevi yönden çok güzel bir hizmet yaptığımıza inanıyoruz. Bu hizmeti, atalarımıza karşı bizim boynumuzun borcu olarak gördük ve bu yıl da biz yapmayı istedik."

"Şehitlere ne kadar hizmet etsek azdır"

Belediye Başkanı Yalçın da projenin faaliyete geçirilebilmesi için boya, fırça ve temizlik malzemelerinin teminini üstlendiklerini bildirdi.

Şehitliğin öğrenciler tarafından düzenlenmesinin çok önemli olduğunu anlatan Yalçın, "Şehitlere ne kadar hizmet etsek azdır. Bu yüzden Şehitliğimizin, çevre düzenlemesine katkısı olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri MYO öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı ilçe halkı ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Bu sosyal projelerin devamını inşallah, ilerleyen günlerde de yapacağız. Bu kaynaşmamız her zaman sürecek" diye konuştu.

"Projeyi not için değil, şehitlere olan borcumu ödemek için aldım"

Öğrencilerden Esra Güleç ise Şehitlik'teki mezar taşlarının temizliği ve Şehit isimlerinin yazılması işlemlerine yardım etmenin kendilerine mutluluk verdiğini dile getirdi.

Gülizar Güngördü de yaptıkları hizmetten dolayı onur duyduğunu dile getirerek, hissettiği duyguların anlatılamayacak kadar yoğun olduğunu ifade etti.

Burcu Sezen ise şehitlere hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gülcan Gürgen de "Bu projeyi iyi not almak amacıyla değil, şehitlere karşı olan manevi borcumu ödemek için aldım. Allah, böyle projelerde yer almayı herkese nasip etsin" dedi. - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title