Haberler

'Şehitliği Seyrediyorum'

Güncelleme:

9 Temmuz 2008 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda, henüz 25 yaşındayken şehit olan polis memuru Nedim Çalık için adı verilen okulda Ramazan'ın ilk iftarında anma programı düzenlendi.

İftar programımıza başta şehidimizin annesi ve ailesi olmak üzere, Rize Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Özer, İl Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin Yenice, Millî Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı,İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Emniyet Şube Müdürleri, Çaykent Jandarma Personeli, Polis Memurları, Öğretmenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İftar Programının hazırlanmasında, Şehit Nedim Çalık İlköğretim Okulu Müdürü Abdulvahap Altuntaş ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şehidimizin annesi Şefaat Çalık "artık çocuklarımız avucumuzdan kayıp gitmesin "diye başladığı konuşmasında duygularını şu şekilde ifade etti:

Şehitliği seyretmek, şehit evladının sesini kulaklarında duyarak, dünyaya kapalı, ruhlara açık huzur içinde… Şehitliği seyretmek apayrı bir duygu, şehitliğin etrafındaki güller ruhumu çerçeveliyor. Birkaç dakikada olsa seyredip hissetmek ve sessizce şehidimin kokusu ile koklaşıp konuşmak.

Yine o günlerin acı iklimi içime yavaş yavaş kor gibi düşüyor.9 Temmuzların gelmesini hiç istemiyorum. Nice 9 Temmuzlar geçti hasretinle. Unutmak kolay mı seni? Unutmak olur mu hiç seni? Sen canımın içinde gizlenen cansın, canansın. Nedim dost, yaren demektir. Sen herkesin dostu, arkadaşıydın. Sevmemek mümkün değildi seni.9 Temmuz günü eli kanlı katiller seni benden ayırdı. Hasretinle geçireceğim günlerin başlangıcı, kara günlere gebeydi 9 Temmuz 2008.Şimdilerde sesini duymak rüyalara kaldı. Gözlerimi kapatıp kokunu içime çekmeye çalıştığım kan kırmızı bayrağımız kaldı elimde ve bir de hiçbir toz zerresini bile oynatamadığım odan. Seni benden ayıran o gün hiç yaşanmasaydı. Salarha'yı seyrediyorum, şehitlikte içimi çekerek ve başımı yere eğerek. Sanki bana bakıp gülümsedin bir ara "Merhaba Anneciğim" diyerek. Görüyorum o ak alınlı ana kuzusu Nedim'imi duyuyorum, "Ana ben ölmedim! Ben şehidim, şehitler ölmez ana üzülme," deyişini. Hoşça kal şehidim seni çok seviyorum" diyerek vedalaşıyorum. Sonra benliğime geri dönüyorum. Bir uhrevi ses ve boş boş uzaklara bakış ardından tefekkür…

Nedim'im seni özlüyorum ve hep özleyeceğim…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hüseyin Yenice İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title