Haberler

Şehitliğe Oğlunun Takım Elbisesini Getirdi

Malatya'da, Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi.

Malatya'da, Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi.

Şehir mezarlığına sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 19 Mart'ta PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın'ın annesi Şengül, oğlunun nişanda giydiği takım elbisesini de yanında getiredi. Mezarın yanına yatarak gözyaşı döken ve dua okuyan anne Günaydın, "Oğuz'um sen bana küstün mü? Kurban olayım ben sana" sözleriyle ağıt yaktı.

Şehit oğlunun nişanında giydiği takım elbiseyi koklayıp, öpen anne Günaydın, "Ben seni evlendirecektim Oğuz" diyerek gözyaşı döktü.

Şengül Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu yanlarında olmadan bir bayramı daha geçirdiklerini belirterek, "Ben ne yapayım? Ne gücüm kaldı, ne nefesim kaldı, her şeyimi aldı gitti. Nişanlısı da gelmedi. Demek Oğuz gelmeyecek, o da gelmedi. Bu takım elbiseyi 3 gün giydi. Oğuz kurban olayım hayaline, muradına. O beni üzmedi, ben de onu üzmüyorum." dedi.

Şehidin babası Ali Günaydın ise oğullarının yokluğuna alışamadıklarını anlatarak, "Oğlumu şehit düşmeden birkaç gün önce arayarak, 'Oğlum görevi bırak gel' dedim. 'Baba ben bu mesleği para için yapmıyorum. Ben bu elbise için bu bayrak için yapıyorum' dedi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ali Günaydın Malatya Mardin Politika Güncel Haberler

title