Haberler

Şehitlerin İsimleri Midyat'taki Park ve Caddelerde Yaşatılacak

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 polis ile Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan Midyatlı erin ismi ilçede park ve caddelerde yaşatılacak.

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 polis ile Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan Midyatlı erin ismi ilçede park ve caddelerde yaşatılacak.

Midyat Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında, 8 Haziran'da Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurları Şerife Özden Kalmış, Nefize Özsoy ve Ökkeş Özdemir ile Diyarbakır-Bingöl karayoluna 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Midyatlı jandarma er Fatih Yeniay'ın isminin ilçedeki park ve caddelere verilmesi kararı alındı.

Buna göre karnındaki bebeği ile şehit olan Kalmış'ın ismi yeni açılan bir çocuk parkına verildi, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki 3 caddenin ismi, "Şehit Nazife Özsoy Caddesi", "Şehit Ökkeş Özdemir Caddesi" ve "Şehit er Fatih Yeniay Caddesi" olarak değiştirildi.

Vatandaşlar şehitlerin isimlerinin yaşatılmasından memnun

Vatandaşlar şehitlerin isimlerinin park ve caddelerde yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür etti.

Esnaf Veysi Özel (53) AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlerin isimlerinin park ve caddelere verilmesinden gurur duyduklarını söyledi.

"Allah devlete ve millete zeval vermesin." diyen Özel bu kararın emsal olmasını istedi.

Bedri Kesler de, şehitlerin isimlerini tabelalarda görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Şehitleri unutmadıklarını, unutmayacaklarını ifade eden Kesler, "Şehitler ölmez." dedi.

Mahmut Günaydın, şehitlerin bu ülke için kanlarını döktüğüne işaret ederek, minnettarlığını dile getirdi. Günaydın, Midyat Belediyesine bu karardan dolayı teşekkür etti.

Adnan Sezgin ise şehitlerin isimlerinin ölümsüzleştirilmesinden çok mutlu olduklarını anlattı.

Murat Erdinç de, şehitlerin unutulmayacağına işaret ederek, bir daha bu tür saldırıların yaşanmaması dileğiyle dua ettiklerini söyledi. Erdinç, belediyenin yaptığı bu çalışmayı yürekten desteklediğini vurguladı.

Yıldız Batı, ramazanda gerçekleşen saldırının hala şokunu yaşadıklarını aktardı ve şehitleri daima hatırlayacaklarını belirtti.

Batı, "Bize bu acıyı yaşatanları Allah'a havale ediyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin park ve caddelerde yaşatılması çok güzel." ifadelerini kullandı.

Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne 8 Haziran'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 2'si kadın 3 polis şehit olmuş, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 23'ü sivil 50 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu saldırıda birçok ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Er Fatih Yeniay da, Diyarbakır-Bingöl karayoluna PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcının 18 Şubat'ta askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu, Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ve erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Mustafa Bilgili, Recep Bodur ile şehit olmuş, saldırıda ağır yaralanan er Oğuz Arslan ise tedavi gördüğü GATA'da şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title