Haberler

Şehitlerin İsimleri Kahramankazan'daki Okullarda Yaşatılacak

Şehitler Ümit Güder, Lokman Biçinci ile Yüzbaşı Alper Kocaman'ın isimleri Kahramankazan'daki bazı okullarda yaşatılacak.

Şehitler Ümit Güder, Lokman Biçinci ile Yüzbaşı Alper Kocaman'ın isimleri Kahramankazan'daki bazı okullarda yaşatılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ümit Güder'in ismi Kayı Ortaokuluna, Lokman Biçinci'nin ismi de Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Yüzbaşı Alper Kocaman'ın adı da Tahsin Şahinkaya İlkokuluna verildi.

İsmi değişen okulların tabelalarının şehit ailesinin de katılacağı bir törenle değiştirileceği, ayrıca okullarda şehitlere ait köşelerin oluşturulacağı belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının şehit isimlerinin eğitim kurumlarına verilmesi uygulamasına İlçe Milli Eğitim olarak kendilerinin de katıldığını belirterek, gerek 15 Temmuz ve gerekse de Türkiye'nin güvenliği adına hayatlarını feda eden şehitlerin verdiği mücadelenin canlı tutulması ve manevi mirasına sahip çıkılması noktasında şehit isimlerinin okullara verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title