Haberler

Şehitlerin Adını Taşıyan Yardım Tırları, Suriyeliler İçin Yola Çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı Çorum Temsilciği ve MÜSİAD Şubesince toplanan 50 tonluk yardım malzemesi, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Akyüz'ün adını taşıyan tırlarla Suriye'ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Çorum Temsilciği ve MÜSİAD Şubesince toplanan 50 tonluk yardım malzemesi, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Akyüz'ün adını taşıyan tırlarla Suriye'ye gönderildi.

Tırların hareketinden önce İHH İnsani Yardım Vakfı Çorum Temsilciliğinin Eşref Hoca Caddesi'ndeki merkezinin açılışı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yeryüzünün herhangi bölgesinde yaşanan sıkıntıyla ilgilenmenin, Müslümanların borcu olduğunu söyledi.

Dünyada katliamların arttığını, her tarafta çocuk ve kadınların öldürüldüğünü ifade eden Yıldırım, "Bu katliamlar daha da artacak. Çünkü Batı, asla durmak istemiyor. İslam dünyasının içindeki işbirlikçiler de üç günlük menfaat için bu emperyalist ve siyonistlerle iş tutuyor" görüşünü bildirdi.

Suriye'de tam anlamıyla insanlık dramı yaşandığını belirten Yıldırım, Suriye'ye yönelik insani yardımların azaldığına dikkati çekti.

Yıldırım, Suriye'ye gönderilen yardımların çok değerli olduğunu kaydederek, "Çocuklar aç, susuz. Biz günde bir milyondan fazla ekmek üretiyoruz, Suriye'nin içlerine gönderiyoruz" diye konuştu.

"Bazı televizyon kanalları Filistin ve Gazze olunca çocuk ölümlerini gösteriyor, Suriye olunca göstermiyor" diyen Yıldırım, "Bizim için Suriyeli çocukla Gazzeli çocuk arasında bir fark yok. Bizim için Hristiyan anne babadan doğan çocuk ile Müslüman anne babadan doğan çocuk arasında da fark yok. Çünkü mazlum kimse onun yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

"Yanımızda namaz kılanlar da bizimle uğraşıyor"

Kendilerinin sonuna kadar mazlumların yanında yer alacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İsrail Dışışleri Bakanı diyor ki 'İHH bizim için büyük tehdit.' İlan ediyorum, İsrail duysun, biz siyonizm için büyük tehdidiz ve olmaya da devam edeceğiz. Sadece siyonizm için değil bütün zalimler için bu devam edecek. Suriye'ye, Filistin'e yardımları götüreceğiz. Allah yardım ederse siyonizmin yıkılıp, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılınmasını sağlayana kadar, nefesimizin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Canımız neye yanıyor biliyor musunuz? Siyonizm bizimle uğraşırken bir bakıyoruz, yanımızda namaz kılanlar da bizimle uğraşıyor, alnı secdede olanlar da bizimle uğraşıyor. Müslüman Müslümanın kardeşidir, bizi rahat bırakın."

Daha sonra, 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insanı yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Topçuoğlu ve Akyüz'ün adını taşıyan yardım tırları, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı. Yaklaşık 50 tonluk gıda, giysi ve çocuklar için muhtelif malzeme, Vakıf yetkililerince Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Marmara Suriye Çorum Yerel Haberler

title