Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Astsubay Bahri Uçuş, memleketi Aydın'ın Kuyucak ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Astsubay Bahri Uçuş, memleketi Aydın'ın Kuyucak ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Uçuş'un naaşı, Cumhuriyet Mahallesi'nde anne ve babasının evlerine götürülüp helallik alınmasından sonra tören için Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Şehidin annesi Hülya Demiral ile kardeşi Mustafa Uçuş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Oğlunun fotoğrafını öpen anne Demiral, "Benim oğlum mis gibi kokuyor. Şehit olduğu için gurur duyuyorum. O benim kahramanım. Sen arkadaşlarının kanını yerde bırakmadın, onlar da senin kanını yerde bırakmayacak." dedi.

Şehidin kardeşi Mustafa Uçuş da, ağabeyinin Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askerlere söylettiği komanda andını hoparlörlerden dinletilmesini istedi. Şehit Uçuş'un seslendirdiği komanda andı hoparlörlerden dinletilirken yakınları gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un öğle namazına müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, tekbirler eşliğinde Kurtuluş Mezarlığına götürülerek burada defnedildi.

Törene, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, ilçe belediye başkanları, şehidin silah arkadaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurca Hakkari Aydın PKK Politika Güncel Haberler

title