Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker, memleketi Mersin'de son yolculuğa uğurlandı.

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker, memleketi Mersin'de son yolculuğa uğurlandı.

Şırnak'taki törenin ardından Adana Havalimanı'na getirilen Eker'in Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak Mersin'in merkez Toroslar ilçesindeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, törenin düzenleneceği Muğdat Camisi'ne getirildi.

Burada yapılan törene, şehidin eşi Seçil, 5 aylık kızı Defne, annesi Aynur ile babası Hasan Eker ile yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında Seçil Eker, kucağındaki bebeğiyle eşinin tabutunun başına gelirken, küçük bebeğin zaman zaman ağladığı görüldü.

İl Müftüsü Ali Melek, cenaze namazını kıldırmadan önce yaptığı konuşmada, ülkenin birliğine ve beraberliğine kastedenlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, "Yüce Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlü eylesin. Bu kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, kardeşlik bağımızı zayıflatmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermesin. Şer odaklarını da kahreylesin." ifadelerini kullandı.

Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Eker'in naaşı top aracına konurken, anne Aynur Eker, "Bu insanlar seni uğurlamaya mı geldi bebeğim' diyerek ağladı. Anne Eker, törende görevli askerlere ise "Allah sizleri korusun kuzum. Bu acıyı sizin analarınıza tattırmasın. Benim yaşadığımı sizin analarınız yaşamasın." dedi.

Seçil Eker de eşini asker selamıyla uğurlarken, törene katılanlar da sloganlarla teröre tepki gösterdi.

Eker'in cenazesi daha sonra götürüldüğü Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düşmüş, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Eker Mersin Şırnak Güncel Haberler

title