Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca ekip aracına ateş açılması sonucu şehit olan polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde polisevine düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Yılmaz Dikmen için Diyarbakır'da tören düzenlendi İl Emniyet Müdürlüğü bahhçesinde gerçekleştirilen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dualar edildi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca ekip aracına ateş açılması sonucu şehit olan polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde polisevine düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Yılmaz Dikmen için Diyarbakır'da tören düzenlendi

İl Emniyet Müdürlüğü bahhçesinde gerçekleştirilen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dualar edildi.

Törene katılan şehit Gılıç'ın eşi ve kızını komutanlar teskin etmeye çalıştı.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmadı, Diyarbakır ve Şırnak'ta görev yapan polislerin hain bir saldırı sonucu şehit edildiğini belirterek, şehitlerin acısını derinden hissettiklerini söyledi.

Kendi canlarından, kendi acılarından ve kendi üzüntülerinden çok aziz olan milleti düşüneceklerine dair söz verdiklerini dile getiren Taşdan, ölümü göze alarak görev yapan bir teşkilatın mensupları olarak birçok şehit verdiklerini, gerektiğinde de vermeye hazır olduklarını kaydetti.

"Giydikleri üniformaya ve şu anda üzerlerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışır bir şekilde görevlerini ifa eden kardeşlerimiz mertebelerin en yücelerine erişmiştir. Geride bıraktıkları aileleri bizlere emanettir. Vatanın birlik ve bütünlüğünü, milletin dirlik ve düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışan aklını ve beynini başkalarına kiralamış karanlık güçlerin ve şer odaklarının bu eylemleri bizleri asla yıldırmamış, yıldıramayacaktır da" diyen Taşdan, bu tür olayların terörle mücadelede azim ve kararlılıklarını artıracağını sözlerine ekledi.

Daha sonra şehit Dikmen'in cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Narin'in cenazesi Kastamonu'ya, şehit Gılıç'ın cenazesi de İzmir'e uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Yılmaz Diyarbakır Dikmen Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
title