Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, memleketi Gölcük'te toprağa verildi Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Donanma Komutanı Koramiral Kösele de katıldı.

Kartepe'de düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerden Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, memleketi Gölcük'te toprağa verildi.

Değirmendere Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, askeri erkan, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şehit babası Şeref Akdeniz taziyeleri kabul ederken, şehidin annesi Ayşem, eşi Suna, kızı Sude ve kardeşi Engin Akdeniz, tabutun başında bekledi.

Galatasaray forması konulan tabutun başında göz yaşlarına hakim olamayan şehit annesi Akdeniz, "Sen her akşam geleceksin biliyorum, çünkü sen şehitsin, sen akşam gelip sabaha kadar bekleyeceksin çocuklarını. Sen de hiç merak etme" dedi.

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları içinde top arabasına yüklenen Akdeniz'in tabutu, askeri bando eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı.

Şehidin top arabasının arkasından yürüyen eşi ve çocuklarını gören vatandaşlar da göz yaşlarına hakim olamadı.

Selamlama geçidinin ardından cenaze nakil aracına konulan Akdeniz'in naaşı, Dumlupınar Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da çelenk gönderdiği görüldü. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Akdeniz Fikri Işık Gölcük Politika Güncel Haberler

title