Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'deki çatışmada şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ'ın cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Hakkari'deki çatışmada şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ'ın cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Ankara'daki otopsi işlemi tamamlanan şehidin cenazesi uçakla Diyarbakır'a, buradan da helikopterle Çermik ilçesi'ne bağlı Kuyu köyü yakınlarındaki Yeniköy Karakolu önüne getirildi. Burada ambulansa alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı törenin düzenleneceği Kuyu Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi'ne getirildi.

Şehit Jandarma Er Karadağ (21) için Kuyu Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, askeri ve sivil erkan katıldı.

Şehit Karadağ'ın öz geçmişinin okunmasının ardından ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Bu sırada şehidin babası Cuma Karadağ ile amcası Celal Karadağ fenalık geçirdi. 112 acil servis ekipleri şehidin babası ve amcasına müdahale etti. Bakan Eker'de baba ve amcayı teselli etmeye çalıştı.

Okunan duaların ardından şehidin cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra ambulansla köy mezarlığına getirildi.

Şehidin cenazesi göz yaşları içerisinde köy mezarlığında toprağa verildi. Defin işlemi sırasında şehidin annesi Sultan Karadağ ve yakınları fenalık geçirdi.

Baba Cuma Karadağ defin işleminin ardından şehidi için herkesten helallik istedi.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, baba Karadağ'a tabuta sarılı Türk bayrağını ve oğlundan geriye kalan eşyalarını verdi. Baba Karadağ da bayrağı öperek teslim aldı.

Bakan Eker ve törene katılanlar şehidin babası ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Öte yandan şehidin 9 aylık asker olduğu ve 6 aydır da Hakkari'de vatani görevini yaptığı, 7 çocuklu ailenin ise mevsimlik işçilikle geçimlerini sağladığı öğrenildi.

Şehit Karadağ'ın cenazesi önceki gün otopsi için Ankara'ya götürülmüş, DNA örneği için şehidin babası Cuma Karadağ ile annesi Sultan Karadağ'dan kan örneği istenmişti. Şehidin cenazesinin teşhisi için ağabeyi Mustafa Karadağ ve amcası Hacı Karadağ da Ankara'ya gitmişti.

Muhabir: Sema Kaplan- Ümit Özdal / Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Karadağ Diyarbakır Hakkari Yerel Haberler

title