Haberler

Şehitleri Hüzünle Andılar

İZMİR'deki Kadifekale Hava Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Şehit yakınları mezarları temizleyip yıkadı, dualar okudu.

Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Adli Yargı Komisyon Başkanı İbrahim Korkmaz, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, siyasi parti temsilcileri, askerler, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve saygı atışı sonrası İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından lise öğrencileri tarafından şiirler seslendirildi. Şiirler okunurken, duygusal anlar yaşandı. Bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören sonunda İzmir Valisi Erol Ayyıldız şehitlik şeref defterini imzaladı. Vali Ayyıldız, şeref defterine şunları yazdı:

"Ülkemizin, devletimizin bölünmez bütünlüğü, istiklali uğruna, vatan uğruna kutsal canlarını emanet eden aziz şehitlerimizi anmak üzere huzurunuzdayız. 15 Temmuz'da da bunları bir kez daha yaşadık. Birlik ve beraberlik içinde bu hain eylem bertaraf edildi. Türk milletinin istikbali ve istiklali uğruna canlarınızı feda ettiniz. Şartlar ne olursa olsun yüce Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiniz. Bunların yanı sıra insanlığa bağlılığınızla insanlık tarihinde şerefli ve onurlu yerinizi aldınız. Bu şahsiyetiniz Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşları şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz rahmetle anıyoruz. Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri ilelebet yaşatacağımıza söz veriyoruz. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun."

Törende İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, şehitler için dua okudu. Daha sonra da İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınları mezarlarını suyla yıkayıp, başında şehitlerine dualar okudu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Erol Ayyıldız Çanakkale Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title