Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yılı

ANTALYA/MUĞLA/ 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Muğla ve Isparta'da tören düzenlendi.

ANTALYA/MUĞLA/ 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Muğla ve Isparta'da tören düzenlendi.

Anma günü dolayısıyla Uncalı Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Antalya Vali Yardımcısı İbrahim Çay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ve Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törenin ardından protokol üyeleri, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Katılımın yüksek olması nedeniyle yoğunluğun yaşandığı şehitlikte, çok sayıda kişinin şehit anne ve babalarının ellerini öpmek için sırada beklediği dikkati çekti.

Mezarların başında dua okuyan vatandaşlar, şehit mezarlarının üzerine karanfiller bıraktı.

"Bu acıyı ancak çeken bilir"

Bingöl'de 1996'da şehit olan Asteğmen Atilla Nizam'ın annesi Sabriye Nizam, aradan 20 yıl geçmesine rağmen acılarının hala çok taze olduğunu söyledi.

Oğluna askere giderken "Ben de seninle geleyim, bir şey olursa üzerine yatar seni korurum." dediğini anlatan Nizam, "Ama olmadı, götürmedi beni. Gittikten bir ay sonra şehit olduğu haberi geldi. Oğlum benim her şeyimdi. Bu acıyı ancak çeken bilir. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın." dedi.

Şehidin eşi Leyla Nizam ise geride kalan 20 yılın zor geçtiğini ancak her türlü zorluğa rağmen 2 oğlunu büyüttüğünü belirtti.

Terörün hala devam etmesinin içlerine işlediğini ifade eden Nizam, "Annelerimiz, babalarımız, evlatlarını kaybedip acılar çekiyor. Eşler ve çocuklar, hayatta yalnız kalıyorlar. Allah, herkese dayanma gücü versin. İnşallah bir gün terör biter ve insanlarımız barış içerisinde yaşar." diye konuştu.

Nizam, bu önemli günde şehitliğe gelerek acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Muğla

Muğla'da, Eğergediği mevkisindeki Muğla Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Anıt Özel Defterini imzalayan Vali Amir Çiçek, Türk milletinin tüm fertlerinin, hangi koşul altında olursa olsun, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağının şanla dalgalanması uğruna, şehitlik mertebesine ulaşmayı rütbelerin en büyüğü olarak kabul ettiğini belirtti.

Buradaki törenin ardından Vali Çiçek, protokol üyeleri ve askeri personel, şehitliği ziyaret ederek dua etti ve mezarlara karanfil bıraktı. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak da şehitlikte dua etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ise mehteran takımı gösteri sundu.

Muğla'nın Ortaca, Yatağan, Milas ve Marmaris ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Milas Kardeşlik ve Birlik Platformu tarafından sabah namazı sonrası Hacı İlyas Camisi'nde Çanakkale şehitleri için toplu dua edilerek katılanlara çorba ikram edildi.

Isparta

Isparta'da da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Isparta Şehitliği'ndeki törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özkan, Günaydın ve Kurutmaz, şehitliğe çelenk koydu. Bu sırada bir askeri birlik, şehitler için saygı atışı yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Özkan, şehitlik defterini imzaladı.

Tören, katılımcıların şehitliği ziyareti ve mezarlara karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Antalya Bingöl Muğla Politika Güncel Haberler

title