Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı - Diyarbakır/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yürüyüşün havadan görüntülenmesi

Şehit ve gazi çocuklarına hediyelerin verildiği programdan detaylar 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolaysıyla tören düzenlendi

Törenin ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak, Kaymakamlıktan İlçe Jandarma Komutanlığı'na kadar yürüdü

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolaysıyla tören düzenlendi.

Kaymakamlık bahçesinde yapılan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu.

Törene, Güçlükonak Kaymakamı Şahin Kazancı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Öksüz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Kaymakamlık önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na kadar yürüdü.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı

Diyarbakır'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı dolayısıyla şehit yakınlarına ve gazilere yemek verildi

Vali Aksoy:

"Gerek kurtuluş mücadelemizde gerekse iç güvenlik harekatında birçok şehidimiz ve gazimiz oldu. Bugün bu anlamlı günde bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle anıyorum"

Diyarbakır'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı dolaysıyla şehit yakınlarına ve gazilere program düzenlendi.

Diyarbakır Valiliğince bir düğün salonunda gerçekleştirilen yemek programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da yaşayan şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bundan 101 yıl önce 'Çanakkale Geçilmez' diyen atalarımızdan devraldığımız bu vatanı bizden sonraki nesillere de teslim etmek hepimizin en önemli görevi ve sorumluluğudur. Gerek kurtuluş mücadelemizde gerekse iç güvenlik harekatında birçok şehidimiz ve gazimiz oldu. Bugün bu anlamlı günde bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bütün gazilerimizi şükranla anıyorum. Onların bu mücadelesiyle bugün bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz."

Programa, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Şehit ve gazi çocuklarına hediyelerin verildiği program, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen'in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güçlükonak Çanakkale Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title