Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Görele, Doğankent'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Görele, Doğankent'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Görele'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk anıtına çelenk konmasıyla devam eden törende şehitler için dua edildi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde devam eden törende konuşan Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 18 Mart şehitlerinin vatan, bayrak, namus ve mukaddesat uğrunda yaşatmak için yaşamaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Ermiş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin esaret altında yaşayan diğer toplumlara örnek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sizler Çanakkale'de Seyit onbaşı, Kurtuluş Savaşında Sütçü İmam, Nene Hatun, Hasan Tahsin, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir oldunuz. Göstermiş olduğunuz vatanseverlik, fedakarlık ve cefakarlık her daim, ilelebet milletimizin önünü açan ışık kaynağı olmuştur. Sizler bizlere, gelecek nesillere millet ve devlet menfaatini, 'Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' demenin ne anlama geldiğini yaşayarak öğrettiniz. Emin olunuz ki sizlerin bizlere emanet ettiğiniz kutsal değerleri ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek adına söz konusu değerleri canımızdan üstün sayacağız."

Tören, Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği gösterilerin ardından son buldu.

- Doğankent

Doğankent ilçesinde Hükümet Konağı önündeki tören Atatürk Anıtı'na ilçe Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Belediye Başkanı Vekili İlyas Patan'ın çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene İlçe Kaymakamı Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Vekili İlyas Patan, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı, Emniyet Amiri Özel Çaylı, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şebinkarahisar

Şebinkarahisar'da düzenlenen törende de Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören mangası saygı atışı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ali Yücel Çanakkale Doğankent Görele Politika Güncel Haberler

title