Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Burdur'da tören düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Burdur'da tören düzenlendi.

Burdur Şehitliği'nde düzenlenen törende, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Tank Üstteğmen Bekir Kaplan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve zaferle güç dengelerinin değiştiğini söyledi. Olayların akışında Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığını ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:

"Kahraman Türk ordusu düşman devletlere karşı Çanakkale Boğazı'nda aylar süren bir dizi kara ve deniz savaşı yapmıştır. 300 bin askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferle arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazanmıştır. Çanakkale Zaferi'yle birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Konuşmanın ardından Vali Yılmaz, şehitlik defterini imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Konferans Salonu'nda devam eden programda ise 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anısına oratoryo sahnelendi.

Duygusal sahnelerin yer aldığı oratoryo, vatandaşlar tarafından alkış aldı.

Tören sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Çanakkale Zaferi Şerif Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

title