Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen programda Palandöken Müftülüğü tarafından Yenişehir'deki Solakzade Camisinde sabah namazında şehitler için dualar okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen programda Palandöken Müftülüğü tarafından Yenişehir'deki Solakzade Camisinde sabah namazında şehitler için dualar okundu.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu namaz sonrası cemaate Palandöken Belediyesi tarafından simit ikram edildi.

Narmanlı Camisi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve tekbirlerle Karskapı Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Buradaki törende Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül şehitlik anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akgül, Kurtuluş Savaşı'na ilham ve cesaret veren Çanakkale Deniz Zaferi'nin olağanüstü bir varoluş mücadelesi olduğunu vurguladı.

Akgül, Anadolu'da yaşamanın çok ağır olduğunu dile getirerek, "Ecdadımız, canları, kanları pahasına Anadolu'yu yurt yaptı. Biz bu bedeli canımızla ödedik. Bu bedeli sadece Yemen'de, Çanakkale'de, Kafkasya'da ödemedik. Biz bu bedeli Cudi'de, Tendürek'te, en sonunda 15 Temmuz'da yurdumuzun birçok köşesinde ödedik. Bu vatanın bağrına sıra dağlar gibi yatan şehitlerimiz, bu toprakların 3-5 kendini bilmez çapulcuya, haramiye bırakılmayacağının ölümsüz nişaneleri oldu. Ömer Halis Demir'ler, Fethi Sekin'ler, Abdullah Tayyip Olçak'lak ve adını saymakla bitiremeyeceğimiz nice yiğitler son istiklal savaşımızın kahraman neferleri olarak adlarını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdılar." dedi.

Muharebe Yüzbaşı Lütfü Kılıç da Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu dile getirdi.

Güneş Camisi imamı Muhammet Aktaş'ın okuduğu duanın ardından törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit yakınları mezarların başında Kur'an-ı Kerim okudu.

Vali Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Özoğlu, Belediye Başkanı Sekmen, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Daha sonra Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Palandöken Yenişehir Çanakkale Politika Güncel Haberler

title