Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Kocaeli, Bolu, Bartın, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Kocaeli, Bolu, Bartın, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Kocaeli'de Bağçeşme Şehitliği'ndeki anma programına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kurt, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Çelenklerin sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin anısına askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Piyade Yarbay Murat Haznedaroğlu, Çanakkale Zaferi'ni anlattı,Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi öğrencisi Efecan Zeybek, "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri okudu.

Şehitlik Defteri'ni, günün önemini belirten yazısının ardından imzalayan Vali Güzeloğlu ile protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfiller bırakarak, yakınlarına başsağlığı diledi.

Tören, Fevziye Camisi İmam Hatibi Faruk Çoban'ın şehitler için dua okumasıyla sona erdi.

- Bolu

Bolu Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra, Vali Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şehitlik anıtına çelenk koydu.

Vali Baruş'un şehitlik defterini imzalamasının ardından İl Müftüsü Orhan Genç şehitler için dua etti.

- Karabük

Karabük Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehit ve gazi dernek başkanları, vali yardımcıları, kaymakamlar, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler için saygı duruşuyla başlayan programda İstiklal Marşı okundu. Şehitler anıtına çelenk sunumlarının ardından saygı atışı yapıldı.

Şehit mezarlıklarına kırmızı ve beyaz karanfil bırakılması ve dualar edilmesinin ardından program daha sonra Karabük Kültür Müdürlüğünde düzenlenen anma etkinliği ile devam etti.

- Zonguldak

Zonguldak'ta, Şehitler Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk ulusunun tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü ispatladığını söyledi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban da vatanın ve milletin bekasının yanı sıra özgürlüğü uğruna canlarını bir an bile düşünmeden feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, "Bugün üzerinde yaşam sürdüğümüz kutsal vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yakın silah arkadaşları, tüm kahramanlarımızı, vatanı ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete gitmiş ve hayatta olan tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz." diye konuştu.

Törenin ardından Vali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır ile Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Daha sonra Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi ve şehit yakınları, şehitliği ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakıp dua okudu.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi kampüsünde ise öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşları canlandırıldı.

Katılımcılara çorba, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan "Çanakkale menüsü" ikram edildi.

Bartın

Bartın'da, Atatürk Anıtı'na çelen bırakılmasıyla başlayan törende, protokol üyeleri şehitliği ziyaret etti.

Davut Furuncuoğlu Anadolu Lisesinin Bartın Kültür Merkezinde düzenlediği törende şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Tören, Davut Furuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi'ni anlatan oratoryonun sunulmasının ardından son buldu.

Törenlere, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Millet Vekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili Fahri Fırıncıoğlu, İl Garnizon Komutanı Vedat Selvitop, Bartın İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Düzce

Düzce Şehitliği'nde şehitlerin kabirleri başında dua edilmesiyle başlayan törende konuşan Vali Zülkif Dağlı, Çanakkale Zaferi'nin, cihanı hayrette bırakan gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Dağlı, şehitlerden alınan ilhamla milli değerleri yüceltmeye devam edeceklerini aktararak, "Tarih boyunca gerek toprak bütünlüğüne gerekse birlik ve beraberliğine yönelik pek çok saldırıya maruz kalan şanlı Türk milleti, son dönemde ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Törene, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Deniz Bartın Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title