Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kahramanmaraş'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şanlıurfa'da yeni Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan ilk törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şehitlik özel defterini imzaladıktan sonra beraberindeki yetkililer ile şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Tuna ve beraberindekiler, daha sonra Şehitlik Çamlık'taki şehit kabirlerini de ziyaret etti.

Gaziantep'teki tören

Gaziantep'teki anma programı kapsamında Asri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen törende, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, şehit anıtına çelenk bıraktı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin her türlü takdirin üzerinde olan iman ve vatan severliklerinin, kendilerine en büyük yol gösterici olduğunu söyledi.

Ay yıldızlı bayrağın taşıdığı asaleti, yiğit kahramanların kanlarından aldığını hatırlatan Yerlikaya, "Ne mutlu bizlere ki yeryüzünde var olduğu tarihten beri vatan, namus ve hürriyet uğrunda en değerli varlığımız olan, canımızdan vazgeçmeyi ilke edinmiş, bu kutsal değerleri son nefesine kadar iman dolu göğsünde taşıyan bir milletin mensuplarıyız. Bizim için vatan, bayrak ve millet aşkı, her türlü sevginin üzerindedir. Asırlardan beri mazluma yürek açan milletimiz, dostlarına güven vermeyi, düşmanlarına ise korku salmaya devam edecektir." diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in ettiği duanın ardından askeri manga tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Vali Yerlikaya ile beraberindekiler, mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve diğer davetliler ile şehit yakınları katıldı.

Malatya'da kar altında tören

Malatya'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehir mezarlığındaki Şehitlik Anıtı önünde yoğun kar yağışı altında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra saygı atışı yapılan törende Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından anıta çelenk konuldu.

Şehitlik özel defterine yazdıklarını okuyan Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Necip Türk milletinin birlik ve beraberliği, aziz vatanın bölünmez bütünlüğünün muhafazası uğruna tereddüt göstermeksizin canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen, bedenlerini katık edip mukaddes kanlarıyla her zerresini suladıkları bu toprakları vatan olarak bizlere kutlu bir miras bırakan aziz şehitlerin manevi huzurundayız." dedi.

Vali Toprak, Garnizon Komutanı Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır şehir mezarlığında bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

Kahramanmaraş'taki tören

Kahramanmaraş'ta Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sunuldu ve koro halinde türküler seslendirildi.

TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi'ni anmak için Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Öğrenciler, Çanakkale Savaşı'nı ve savaş sonrası şehit annelerini anlatan tiyatro gösterisi sundu. Öğrenciler Çanakkale Savaşı ile ilgili türküleri koro halinde söylediler.

Personel Yüzbaşı Kenan Alan yaptığı konuşmada, uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanın mevcudiyeti ve göklerde dalgalanan şanlı al bayrağın, şehitlerin ve gazilerin bıraktığı kutsal birer emanet olduğunu belirtti.

Programa, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Cengiz Karagöz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kentteki gazi dernekleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Kahramanmaraş Şanlıurfa Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title