Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti, Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki anma törenine katıldı.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti, Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki anma törenine katıldı. Topaca, şehit yakınlarıyla birlikte dua edip şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara Valisi Topaca ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen Topaca, mozoleye çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Topaca, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, dünya tarihinin en muazzam muharebesi olan Çanakkale Zaferi'nin 102. yılını kutlamak ve vatanımızın uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak için huzurundayız. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin eşsiz bir destan yazdığı Çanakkale Savaşlarının yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, milli iradenin yılmaz bekçisi olan bu milletin mazide olduğu gibi atide de iç ve dış hiçbir düşmana asla boyun eğmeyeceğini ifade etmek isteriz. Şahsınızda tüm gazilerimizi ve vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Vali Topaca, ziyaretin sonunda, Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e gelen lise öğrencilerinin yanına gelerek onlarla fotoğraf çektirdi ve sohbet etti.

Cebeci Askeri Şehitliği'nde duygusal anma

Ankara Valisi Topaca ve beraberindeki heyet, Cebeci Askeri Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine de katıldı. Topaca Şehitlik Anıtı'na çelenk bıraktı.

Şehit yakınlarının da katıldığı törende, şehitler anısına saygı atışı yapıldıktan sonra askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Şehitler için Kur'an okunmasının ardından dua edildi. Şehit yakınları, anma töreni sırasında duygusal anlar yaşadı.

Topaca, şehitlikteki anı defterine yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Vatanımızın ve milletimizin hürriyeti ve istiklali için can pahasına savaşarak şehadet rütbesini hakkeden siz aziz şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi bir kez daha sunmak için huzurunuzdayız. Gösterdiğiniz kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti'ne yöneltilecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede, sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Bizler de emanetinize kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi aydınlık yarınlara en güçlü şekilde taşıyacağız."

Topaca ve askeri yetkililer, kabirlerin başında şehit yakınlarıyla birlikte dua etti, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Çanakkale kahramanlarının üniformalarıyla törene katılan askerler de şehit yakınlarının kabirlerin başındaki dualarına eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Ercan Topaca Anıtkabir Politika Güncel Haberler

title