Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Darüşşifa Eğitim Kurumları öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TRT'nin katkılarıyla Gölbaşı'ndaki Darüşşifa Eymir Kampüsü'nde kurulan "Çanakkale Platosu" törenle açıldı.

Darüşşifa Eğitim Kurumları öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TRT'nin katkılarıyla Gölbaşı'ndaki Darüşşifa Eymir Kampüsü'nde kurulan "Çanakkale Platosu" törenle açıldı.

Darüşşifa Eymir Kampüsü Konferans Salonu'nda Çanakkale Deniz Zaferi'ni anlatan tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından davetliler Çanakkale Platosu'nu gezdi. Davetlilere, Çanakkale Savaşında Mehmetçik'in bir öğünü olan un çorbası ikram edildi.

Mehteran ekibinin marşlar söylediği etkinlikte, bölgede kazılan siperlerde Çanakkale kara savaşı canlandırıldı.

"15 Temmuz'da ikinci destan yazıldı"

İlgiyle izlenen temsili savaşta Türk askerleri ile birlikte sipere inen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Çanakkale Destanı'nı yazan ecdadın torunları 15 Temmuz'da ikinci destanı yazdı. Çanakkale'de karşımızda hangi hainler var idiyse 15 Temmuz gecesi de o hainlerin torunları yeniden bir kalkışma yaptılar. Bu destan Türkiye'nin Osmanlı ve Selçuklu ruhunu, dünya mazlumlarını sahiplenme ruhunu yeniden kuşanma destanıdır. Bu destana destek olan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da bu tür etkinliklerle Çanakkale ruhunun çocuklara ve gençlere aktarılmasının önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Çanakkale ruhunu, geleceği emanet edeceğimiz kardeşlerimize yansıtmak için bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Bu ruhu çocuklarımıza, gençlerimize iyi anlatabilirsek Türkiye'nin daha güçlü şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. Bu anlamda bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesinin gerektiğine inanıyorum. İnşallah ecdadın bize emaneti olan vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı gençlerimizden aldığımız güçle daha ileriye taşıyacağız."

Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan ise anne ve babaların çocuklarıyla birlikte gelerek Çanakkale Platosu'nu gezmelerini ve Çanakkale mücadelesinde yaşananların çocuklara aktarılmasını istedi.

Etkinliğe AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, siyasi parti yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Çanakkale AK Parti Eymir Kültür Sanat Haberler

title