Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

İzmir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla cuma namazı sonrası lokma dağıtıldı.

İzmir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla cuma namazı sonrası lokma dağıtıldı.

İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası'nın Basmane Çorakkapı Camisi yanındaki tarihi oteller sokağında cuma namazı sonrası düzenlediği etkinlikte, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla lokma hayrı yapıldı.

Etkinliğe, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Cumhur Şencanbaz, İzmir Yoğurtçular ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Nuretdin Aydın, İzmir Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdüsselam Aksungur, Konak Kızılay Şube Başkanı Tekin Akkoyun, tarihi oteller sokağı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, şehitler dualarla anıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, kendisinin İstiklal Savaşı gazisi Hüseyin Gönen'in torunu olduğunu hatırlatarak, dedesinden kendisine kalan gazi madalyasını gururla taşıdığını dile getirdi.

Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Gönen, "vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm vatan kahramanlarını asla unutmayacağız. Onların bize emaneti olan ailelerine de her zaman gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Ecdadımız Anadolu'yu kanla sulayarak yurt yaptı. Bu topraklara göz diken her kim olursa olsun dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı alacaktır." şeklinde konuştu.

Milletçe birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine işaret eden Gönen, Çanakkale savaşlarında yedi düvele karşı verilen mücadelenin yeni nesillerin bir arada olması gerektiğine en güzel örnek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çanakkale Gönen İzmir Kültür Sanat Haberler

title