Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Çelikhan ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı çıkışında vatandaşlara bulgur çorbası ve hoşaf ikramı yapıldı.

Çelikhan ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı çıkışında vatandaşlara bulgur çorbası ve hoşaf ikramı yapıldı.

Ulu Cami önünde yapılan etkinlik için bir açıklama yapan Müftü Murat Kurt, amaçlarının Çanakkale ruhunu ve o günkü tablonun verdiği hissiyatı Çelikhanlılara göstermek olduğunu söyledi.

Çanakkale savaşının olduğu tarihte kahraman Türk askerlerinin büyük bir özveri ve sadakat ile küffara karşı savaştığını dile getiren Kurt, dünya tarihinde benzeri olmayan eşsiz bir zafer elde edildiğini kaydetti.

Kurt, bu zaferin hangi şartlarda başardıklarının bilinmesi için bu etkinliği yaptıklarını sözlerine ekledi.

Gölbaşı

Gölbaşı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Program Ulu Önder Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunma programından sonra ise bayrak ve flamalar ile devlet protokolü, öğretmenler ve anaokulu öğrencileri kortej halinde belediye konferans salonuna doğru yürüyerek, ilçede güzel görüntüler oluşturdular.

Ayrıca anaokulu öğrencileri Osmanlıda Yeniçeri askerlerini, 1915 yılı askeri kıyafetleri ve hemşire kıyafetleri ile törenlerde ilgi odağı oldu.

Daha sonra Belediye Konferans Salonunda devam eden kutlamalarda, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program konuşan Ali Şeyh Özdemir, Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıkalrını söyledi.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan kahramanlık türküleriyle Çanakkale Savaşını anlatan, duygusal anların yaşanmasına neden olan "Çanakkale ile Yeniden Dirilmek" isimli drama gösterisi sunuldu.

Törene Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanvekili Mustafa Gürses, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan İçöz, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Köse, Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Gölbaşı MYO Müdürü Nazif Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurt Çelikhan Müftü Politika Güncel Haberler

title