Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Binbaşı Yakup Yayla yaptığı konuşmada, şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin kaderini tayin ettiğini ifade eden Yayla, "Bu zafer yıkılmakta olan Osmanlı Devleti'nin küllerinden yeni bir Türk devletinin doğmasının ve Türk benliğinin kazanılmasının ilk kıvılcımını veren bir kahramanlık ve diriliş destanıdır" dedi.

Öğrencilerin asker kıyafetleriyle bir tiyatro sunduğu törene, Edirne Vali Vevkili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Tugay Komutanı Hidayet Arı, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Uzunköprü'deki tören

Uzunköprü ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Uzunköprü Şehitliği'ndeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Kaymakam Kemal Yıldız, burada yaptığı konuşmada, kahraman Türk askerinin Çanakkale ile tarihe gurur verici bir imza attığını söyledi.

Şehitlerin ölümsüz neferler olduğunu aktaran Yıldız, "Türk milletinin vatanı onuru ve ezanı için verdiğimiz canlar ve akıttığınız kanlar unutulmayacak. Bıraktığınız kutsal emanetler milletin sinesinde kıyamete dek korunacaktır. Bugünlerde dahi iş ve dış düşmanlarla mücadele eden milletimiz bizlere bıraktığınız bu vatanı gözetecek güç ve kararlılıktadır. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizleri rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhunuz şad olsun" diye konuştu.

Törene, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Havsa'daki tören

Havsa ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Astsubay Nail Yalım, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Türk ulusunun dünyadaki güç dengesi üzerinde belirleyici rol oynadığını aktaran Yalım, "Çanakkale, Kurtuluş savaşımızın ilk kıvılcımının tutuşturulduğu yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığın doruk doruk noktasına ulaştığı bir saygınlık ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk ulusu ve vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyoruz" diye konuştu.

Törene, Havsa Kaymakam Alparslan Kılıç, Jandarma Komutanı Hasan Murat Çakar, Havsa Belediye Başkan Vekili Necmettin Fidan, gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Keşan'daki tören

Keşan ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Muhabere Üsteğmen Oktay Okyay, burada yaptığı konuşmada, Türk ulusunun Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini yendiğini söyledi.

Çanakkale'nin tarihe altın harflerle yazıldığını belirten Okyay, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de Türk yurdu ve vatanı özveriyle savunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni karalamak, milli değerlerimizi yok etmek isteyenler her zaman karşılarında Türk milletini ve Türk ordusunu bulacaklardır. Bu vatanı bizlere emanet eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Türk ulusunun birlik ve beraberliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz."

Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 4. Mekanize Tugay Komutanı Halil Tamer Gedik, Keşan Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yıldız Türk Keşan Politika Güncel Haberler

title