Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yönelik program düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yönelik program düzenlendi.

Adapazarı Belediyesince Çark Mesire'de düzenlenen programa, Vali Hüseyin Avni Coş, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Garnizon Komutanı Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Coş, burada yaptığı konuşmada şehitleri şükran ve rahmetle andıklarını söyledi.

Hür, bağımsız ve huzur içinde yaşanılabiliyorsa bunun şehit ve gazilerin kahramanlıkları sayesinde olduğunu belirten Vali Coş, "Onlara ne kadar teşekkür etsek, şükretsek azdır. Vatana, milli ve manevi değerlerimize olan bağlılıklarını canlarıyla gösteren bu kahramanlarımız milletimizin göz bebeğidir. Şehit yakınlarımız da gazilerimiz de aynı şekilde her zaman milletimizin gönlünde kalbinde yer edinmiş olan seçkin bir camiadır." diye konuştu.

Vali Coş, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek, şunları kaydetti:

"Terör tehdidi üzerinden ülkemize, birlik ve bütünlüğümüze, Türkiye'nin daha da büyümesine, bir dünya devleti, dünya gücü olmasına razı olmayanlar birlik ve beraberliğimizi sabote etmek isteyenler Türkiye'yi zayıf ve küçük düşürerek içeriye hapsetmek için uğraşıyorlar. Ancak devletimiz aziz milletimizin de desteğiyle güvenlik kuvvetlerimizin kahramanca çalışmalarıyla bu tehlikeyi ortaya çıktığı her yerde bertaraf etmek için gerekeni yapmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz bir masum insanın burnunun bile kanamaması için büyük hassasiyet göstermektedirler."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Süleyman Dişli Adapazarı Çanakkale Politika Güncel Haberler

title