Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Uşak'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Uşak'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Uşak Şehitliği'ndeki törene Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, gaziler ve şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve askeri birlik tarafından saygı atışı yapıldı.

Törende Jandarma Yüzbaşı Uğur Çağlar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şehitler için dua okunmasının ardından protokol üyeleri, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde program yapıldı.

Program Orhan Dengiz Anadolu lisesi tarafından Çanakkale Şehitlerinin Sesi tiyatro oyununun sahnelenmesi ve okunan şiirlerle son buldu.

Etkinlikler kapsamında Vali Okur, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Okur, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, bir asır önce Çanakkale'de kazanılan zaferin Türk ve dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu belirtti.

Okur, mesajında şunları kaydetti:

"Şanlı zaferin 101'inci yılında hepimizin özellikle yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Çanakkale Zaferi, zamanın en donanımlı orduları, savaş gemileri ve silahlarıyla yaptıkları saldırıya karşı; bin bir türlü imkansızlık içinde, bir dakika sonra şehit olacağını bilen, göğsü iman dolu, vatan,millet,bayrak aşığı kahramanların dünyanın en güçlü ordularına karşı yazdığı şanlı bir destandır. İşte bu destanın yazıldığı Çanakkale Savaşları tüm dünyanın şahit olduğu, bizim için zafer, aziz vatanımıza kastedenler için büyük bir hezimetin yaşandığı, adeta tarihin yeniden yazıldığı en önemli dönüm noktalarından birisidir."

Eşme'deki törenler

Eşme ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla sabah namazında Şehitler için Kur-an'ı Kerim okundu dualar edildi.

Cumhuriyet meydanındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende Jandarma Astsubay Çavuş İsmail Suna konuşma yaparken Kore Gazisi Ahmet Bozkurt şiir okudu, ilçe müftüsü İbrahim Erden de şehitler anısına dua etti.

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Eşme Kültür Sarayı'ndaki programda tiyatro gösterimi yapıldı şiirler okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Nurullah Cahan Eşme Uşak Güncel Haberler

title