Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Bulancak, Şebinkarahisar ve Yağlıdere'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Bulancak Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Teğmen Adil Kaya, törende yaptığı konuşmada, 18 Mart'ın, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade etti.

Tören, Bulancak 75. yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

-Şebinkarahisar

Şebinkarahisar'da, kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstikal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra şiirler okundu. Törende vatandaşlara buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

-Yağlıdere

Yağlıdere ilçesinde de sabah namazı sonrası şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İlçe Müftü vekili Muhammet Sinan Bulutoğlu, yaptığı açıklamada, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, "Şehitlerimize ne kadar şükretsek, ne kadar çaba harcasak azdır. Bu gibi programlar hemi onları anlamak, hem de hatırlamak ve ruhlarını şad etmek anlamında yapılmaya çalışılıyor. Biz şuan huzur içinde yaşıyorsak bunu Çanakkale şehitlerimize ve o ruha borçluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şebinkarahisar Yağlıdere Çanakkale Bulancak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
title