Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın, Kocaeli ve Karabük'te törenler düzenlendi.

Sakarya Şehitliği'ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşundu bulunuldu, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve törene katılanlar, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi'nde Sakarya Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan program sunuldu.

Zonguldak

Şehitler Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve beraberindekiler, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi'ni ziyaret ederek, şehitlik anı defterini imzaladı.

Kaban, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin cennetten bir parça olduğunu, bir o kadar da zorlu bir coğrafyada yer aldığını söyledi.

Bu coğrafyada kalabilmenin zorluğuna değinen Kaban, "Bin yıldır bu topraklardayız. Kimse bu denli kalamadı buralarda. Bizim şehitlerimiz bin yılda o kadar çoğaldı ki onlar çoğaldıkça biz de büyüdük. Şimdi her zamankinden daha çok birlikteliğe muhtacız" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Kaban ve Şimşek ile şehit yakınları, şehitliğe giderek mezarlara karanfil bıraktı, dua etti.

Zonguldak Öğretmenevi'nde devam eden programda, Fener Anadolu Lisesi öğrencileri sahneledikleri oratoryoyla şehitleri andı. Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenen programda ise öğrenciler, savaş sahnelerini canlandırıp koro eşliğinde türkü seslendirdi.

Düzce

Şehitlikte gerçekleştirilen törende konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, tarihe altın harflerle nakşedilen Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünün haklı onurunu yaşadıklarını söyledi.

Fidan, Çanakkale'nin, aziz milletin hür yaşama azminin, sarsılmaz imanının ve eşsiz vatan sevgisinin timsali olduğunu dile getirdi.

İl Müftüsü Selami Emen'in şehitler için dua etmesinin sonrasında protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Bolu

Sağlık Mahallesi'ndeki Şehitler Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Aydın Baruş'un, şehitlik defterini imzalamasının ardından İl Müftüsü İzani Turan tarafından dua edildi.

Daha sonra protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Törene, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Aziz Çetinkaya, askeri personel, daire amirleri, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bartın

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aileleri Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Bartın Şehitliği'nde devam eden törende Deniz Üs Komutanlığı askeri birlikleri tarafından saygı atışı yapıldı, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı, protokol üyeleri ile askeri erkan, şehit mezarlarına karanfil koydu.

Kültür Merkezi'ndeki programda da Köksal Toptan Anadolu Lisesi öğrencileri müzikli drama sundu, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kocaeli

Bağçeşme Şehitliği'nde düzenlenen tören, Namazgah Şehitliği Anıtı"na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığında görevli Piyade Yarbay Murat Haznedaroğlu, yaptığı konuşmada, şehitlerin şeref, namus, fazilet, millet, vatan ve insanlık ideali için savaşarak destanlaştığını söyledi.

Onlara bu kutsal ülkü için borçlu olduklarını vurgulayan Haznedaroğlu, "Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu, Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz, kutsal emanetiniz olan Türk vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Şeref defterine yazdıklarını tören alanındakilere okuyan Güzeloğlu, Çanakkale'de ortaya konan ruhun milli mücadelede de kurtuluşun yolunu açtığını ve aydınlattığını belirterek "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. 101 yıl önce bugün, bizim millet ve milliyet anlayışımızın çerçevesinin çizildiği Çanakkale'den ilham alarak millet şuurumuzu, birlik ve beraberliğimizi daha daha da yücelteceğiz" ifadesini kullandı.

Daha sonra şehitliği gezen Güzeloğlu, Daysal ve Karaosmanoğlu, kabirlere karanfil bıraktı.

Şırnak'ta 1995'te şehit olan oğlu Jandarma Komando Er Cemil Fidan'ın kabri kabri başında dua eden Meryem Fidan, yanına gelip hatırını soran CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e, "Bitsin artık bu, çok ocaklar yanıyor. Aynı bugünkü gibi acılar çekiyoruz" dedi.

Tören, İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın duasıyla sona erdi.

- Karabük

Beşbinevler Şehitler Anıtı'na düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Karabük Kültür Merkezi'nde devam eden programda lise öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Sakarya Karabük Bartın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title