Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

Sarıkaya Merkez Camii'nde ikindi namazında mevlit okutulduktan sonra, namaz sonrası cami cemaatine yemek ikramında bulunuldu.

Türk Eğitim-Sen Sarıkaya İlçe Başkanı Bayram Höke, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye tarihinde büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu zaferin yıl dönümü nedeniyle de şehitler için mevlit okuttuklarını aktaran Höke, Çanakkale Zaferi'nin dünya literatüründe adeta bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Çanakkale savaşında güç dengelerinin tamamen değiştiğini dile getiren Höke, "Olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur bu zafer" dedi.

Öte yandan Boğazlıyan ilçesinde de Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Boğazlıyan Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu öğrencileri okulun isminin verildiği Şehit Seyit Yalçın'ın kabrini ve evini ziyaret etti.

Okul Müdürü Adnan Yörükoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Durmuş, öğretmenler ve öğrenciler 2012 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit olan bordo bereli Şehit Yalçın'ın kabrini ziyaret ederek dua okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Sarıkaya Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title