Haberler

Kemer'de Şehitler İçin Denize Çelenk Bırakıldı

Güncelleme:

Her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 88. yıl dönümü nedeniyle Antalya Kemer'de protokol denize çelenk bıraktı.

Her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yıldönümü nedeniyle Antalya'nın Kemer ilçesinde protokol denize çelenk bıraktı.

Kemer'deki ilk tören belediye önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Liman Başkanı Kemal Yeşil'in çelenk koymasıyla başladı, bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel yaptı. Kabotaj Kanunu'nun kabul edilmesiyle denizler ve kara sularında kapitülasyonlar ile yabancılara tanınan imtiyazların kaldırılarak denizlerde hakimiyetin kurulduğunu ifade eden Önel, şöyle konuştu: "Ticaret, sanat, su ürünleri ve limancılık faaliyetlerinin Türk vatandaşlarına ait olduğu tescil edilerek denizlerimizde egemenliğimiz kazanılmıştır. Bu yasa denizciliğimizin ve deniz ticaretimizin gelişmesi ve kalkınması yolunda atılan ilk adım olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda başlattığı önemli değişmelerin denizlerimizdeki devamıdır. Ulu Önder Atatürk'ün denizciliği 'Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözleri onun denizciliğe verdiği önemi ve denizcilik politikamızın olması gerektiğini belirten son derece önemli ifadesidir. 8300 kilometrelik sahil şeridine sahip olduğumuz ülkemizde deniz taşımacılığımız, Kabotaj Kanunu'na sahip olmakla yabancıların tekelinde kurtarılmış ve deniz ticaretinde, milletimizce kat edilen gelişme mümkün olmuştur. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı milletimiz ve denizcilerimize kutlu olsun."

Önel'in konuşmasının ardından teknelerinde bakım, onarım ve gemilerin teknik yönetmeliği hükümlerine uyarak örnek davranışlarıyla katkıda bulundukları belirtilen tekne sahipleri Fatih Yılmaz, Hasan Kara ve İbrahim Demir'e teşekkür belgelerini Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel takdim etti.

7003 sayılı Denizcilere Mahsus Kıyafet Talimatnamesine uygun hareket eden kaptanlar Veysel Ali Tan, Erdem Dumlupınar, Gürkan Sözütek, Hacı Fazlı Aslantürk, Zafer Ayan, Abdullah Demirel, Sunay Çelik, Dede Karabel, Süleyman Dişlen, Ramazan Sami Sarıkaya, Mennan Doğan, Nadir Sünersoy, Abdullah Kocabıyık ve Muhammet Akkan'a teşekkür belgelerini Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen ve Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel takdim etti.

DENİZE ÇELENK BIRAKTILAR

Protokol daha sonra Kemer Marina'dan bir tekne ile denize açılarak, Kabotaj Bayramı için hazırlanan çelengi denize bıraktı. Protokolün bulunduğu teknenin denize açılması sırasında marinada bulunan tüm tekneler düdüklerini çalarak kutlamaya katıldı. Kemer Türkiz Marina'daki gezi tekneleri marinadan 10. Yıl Marşı'nı çalarak çıktı.

Kabotaj Bayramı kutlamalarına Kemer Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç ve tekne kaptanları katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Mustafa Kemal Atatürk Antalya Kemer Kemal Yüksel Politika Güncel Haberler

title