Haberler

Şehitkamilliler 'Sufi Devran' Programına Yoğun İlgi Gösterdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen ve Araştırmacı Yazar Fatih Çıtlak yönetiminde sunulan 'Sufi Devran Özel Programı' büyük ilgi gördü.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Sufi Devran Özel Programı' izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. İslam medeniyetinin önemli eserlerinden istifade ederek tefsir, siyer ve tasavvuf alanında çalışmalar yürüten Fatih Çıtlak ve Sufi Devran ekibi, uzun süre zikir yaparak programı izleyenlere duygulu anlar yaşattı. İzleyenler de yapılan zikre eşlik etti. Programı izleyenler, yoğun bir duygu içinde olduklarını ifade etti. İzleyenler, programın düzenlenmesini sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

ASIL MAKSAT TEFEKKÜRE VESİLE OLMAKTIR

Programın başında söz alan Araştırmacı Yazar Fatih Çıtlak, "İslam tarihi boyunca, yaratıcıya yaklaşmak ve ona kavuşmak amacıyla yapılan ayinleri inceleyerek, en yaygın görülen zenginlikleri derleyip tek bir ayinde toplamış ve bunu 'Sufi Devran' olarak sahneye uyarlamış bulunmaktayız. Topluluğumuz bu çalışmaların icrası için son derece titiz davranarak ayinlerin aslına sadık kalmış, gerek müzikleri ve gerekse ayin kıyafetleri ile de o estetiği en yüksek seviyede tutmuştur. İzleyenleri estetiğe, zikirden neşe bulmaya ve tefekküre sevk ettiği aşikardır. İcra edilen zikir usulü hareket ve ses bütünlüğüyle insanların uzun süre sıkılmadan izleyebileceği, 'saltanatlı' diye tabir edilen bir ayindir. Ruha hitap eder. İzleyenler ister istemez iştirak eder ve bundan neşe duyarlar. Fakat asıl maksat tefekküre vesile olmaktır. Bugün, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığımız konserlerle seyircilerin dili, dini, ırkı ne olursa olsun izlerken bizlere derin duygularla eşlik ettiğini görmekteyiz. Birlik beraberlik ve hoşgörü çerçevesinde yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaların tüm insanlığa hayırlı olması dileğiyle" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Yerel Haberler

title