Haberler

Şehitkamil Esnafına Çevre Bilinci Aşılandı

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘Kent Gönüllüleri’ ile işbirliği yaparak esnafı bilinçlendirdi.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 'Kent Gönüllüleri' ile işbirliği yaparak esnafı bilinçlendirdi. Esnaf, gerçekleştirilen bilinçlendirme faaliyetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çevre dostu proje ve uygulamalarıyla adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyesi, toplumda çevre bilincinin oluşması adına çalışmalarını sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan 'çevre duyarlılığı'çalışmaları kapsamında Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 'Kent Gönüllüleri' ile işbirliği yapıldı. Kent gönüllüsü üniversiteli öğrenciler, ilçe genelinde bulunan iş yerlerini dolaştı ve çevre bilinciyle ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler, Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilerek başarıyla uygulanan MÖP Geri Kazanım Projesi'ne ilişkin bilgilendirme yaptı ve broşür dağıttı.

Üniversiteliler, ulaştıkları her yerde geri dönüşüme kazandırılan kağıt, cam, plastik gibi maddelerin MÖP kutusuna, çöplerin ise çöp kutusuna atılmasını istedi. Esnaf, yapılan bilinçlendirme çalışmalarının faydasına işaret etti ve çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitkamil Belediyesi'nin uyguladığı MÖP projesinin destekçisi olduğunu kaydeden Eczacı Ersin Cifci, "Şehitkamil Belediyesinin yapmış olduğu bu proje hem doğamız için hem de dünyamız için çok faydalı bir proje." dedi

Kent gönüllüleri öğrencileri, projeye katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrenciler, şunları söyledi:

"Daha önce böyle bir projenin olduğunu bilmiyorduk. Böyle bir projenin olduğunu öğrendiğimizde bizlerde böyle anlamlı bir projede yer almak istedik. Toplum açısından çok önemli bir proje ve herkesin de duyarlı olması gereken bir proje. MÖP projesinin gerçekten yararlı bir proje olduğunu düşünüyoruz ve bu projede bulunmaktan dolayı da çok mutluyuz. diye konuştular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Şehitkamil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title