Haberler

Şehitkamil'den Akıllı Hamlelere Yoğun İlgi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen geleneksel Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen geleneksel Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu. 32 sporcunun dereceye girdiği turnuvada şampiyonlar, Gaziantep'i okul sporları bölge Şampiyonası'nda temsil edecek.

Şehitkamil Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Satranç turnuvalarının bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri nedeniyle 32.'si düzenlendi. 2015 yılı okul sporları Satranç Şampiyonası'yla birleştirilen organizasyonda, maçlar okulların Satranç branşına gönül veren sporcularının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen turnuvada dereceye giren sporcular Gaziantep'i 2015 yılı okullar arası Bölge Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın ardından değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Satranç Federasyonu il temsilcisi Fatih Remzi Ekinci, "Şehitkamil Belediye Başkanlığımız yıl içerisinde birbirinden farklı satranç turnuvalarına başarıyla imza atıyor. Bu kez okul sporları ile birleşen turnuvada satranca gönül veren öğrenci arkadaşlarımız belediyemizin destekleriyle çok daha İyi bir atmosferde yarışma imkanı elde ettiler. Sporcularımız adına çok önemli olan bu organizasyonun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ile birleşmiş olması sporcularımız ve bizler adına memnuniyet verici. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen, destek veren başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere gençlik hizmetleri ve Spor il müdürümüz Sayın Ömer Faruk Şiran'a, değerli hakemlerimize idareci ve antrenörlerimize, sporcu öğrenci velilerimize, sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

23 Nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Şehitkamil Belediyesi okul sporları Satranç Turnuvası Gaziantep genelindeki lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. Lisanslı sporcu sayısının artırılmasına yönelik çalışmanın yapıldığı turnuvanın satranç branşının okullarda gelişmesi adına çok önemli olduğunu belirten okul sporları satranç branşı koordinatörü Serkan Yüksek, Şehitkamil Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde düzenlenen 32. geleneksel Satranç Turnuvası organizasyonunda lisansın zorunlu tutulduğunu, bu nedenle şimdiye kadar lisans çıkartmamış birçok sporcunun bu vesile ile lisans çıkardığını belirtti. Yüksek, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada, "Okullarımızda Satranç branşı bir ders olarak okutuluyor birçok etkinlik yapılıyor ancak okul sporlarında ki lisanslı sporcu sayımız beklenenin altında. Bu yıl Şehitkamil Belediye Başkanlığımızca bizlere verilen destek sayesinde sporcularımızın lisans çıkartmasını zorunlu hale getirdik. Sporcularımızın ilerleyen yıllarda birçok platformda işine yarayacak sportif gelişimlerine katkı sağlayacak lisans uygulamasına verilen bu destekten dolayı Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şehitkamil Gaziantep 23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title