Haberler

Şehitkamil'de Peçiç Turnuvasının Şampiyonları Belli Oldu

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91.yıl dönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitkamil Belediyesi Peçiç Turnuvası, final oyunlarının ardından son buldu.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91.yıl dönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitkamil Belediyesi Peçiç Turnuvası, final oyunlarının ardından son buldu.

100'ü aşkın yarışmacının katılımıyla gerçekleşen turnuvada dereceye girenle ödülleri verildi.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN FADILOĞLU'NUN ELİNDEN ALDI

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde yapılan Peçiç Turnuvasının final oyunlarının ardından son buldu. 100'e aşkın sporcunun 6 tur üzerinden yarıştığı turnuvada, sıralamada 4.lük koltuğuna Filiz Sabancıoğlu otururken, turnuvanın üçüncüsü Şükran Söğüt, ikincisi ise Emel Seçkin oldu. Turnuvada 6 tur boyunca yenilgi yüzü görmeyen Zehra Aktaş ise birinci olarak şampiyonluğunu ilan etti. Final turunun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ise Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu dereceye giren sporcuları yalnız bırakmadı. Şampiyon oyuncular, kupa, madalya, başarı belgeleri ve ödüllerini Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun elinden alırken heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadılar.

"GELENEKSEL OYUNLARIMIZI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Şehitkamil Belediyesi Peçiç Turnuvası ödül töreninde, dereceye giren sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep'e özgü unutulmaya yüz tutmuş oyunların günümüzde hatırlanması ve gelecek nesillere anlatılması ve aktarılması konusundaki çalışmaların ilerleyen süreçte de devam edeceğini bildirdi. Başkan Fadıloğlu, "Cumhuriyetin Kuruluşunun 91.yıl dönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri vesilesiyle düzenlenen peçiç turnuvasında şehrimize özgü geleneksel bir oyunu yeniden tanıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ben turnuvaya katılan tüm oyuncuları kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de peçiç ve benzeri geleneksel oyunlarımızı tanıtmaya, yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şehitkamil Söğüt Yerel Haberler

title